Uostamiestyje skambės varpai ir vaikų dainos

Pirmąją Kalėdų dieną Klaipėdoje skambės kariljono varpai, o antrają - į kalėdinį koncertą prie miesto eglės kviečiami ir maži, ir dideli.

Kaip ir kasmet, gruodžio 25-ąją, 16 val., Klaipėdos laikrodžių muziejaus kiemelyje skambės kariljono garsai. Kariljonas - tai specialus atviroje erdvėje skambantis muzikos instrumentas, kurį sudaro suderintų varpų rinkinys. Tokį kalėdinį varpų koncertą Lietuvos gyventojai gali išgirsti tik Klaipėdoje.

Šiemet susirinkusiesiems koncertuos K.Kačinskas ir S.Žilevičius. Bus atliekami klasikos šedevrai, skambės kalėdinės giesmės.

Antrąją Kalėdų dieną, gruodžio 26 d., 15 val., klaipėdiečiai ir miesto svečiai kviečiami į Teatro aikštę. Čia vyks teatralizuotas renginys visai šeimai „Sidabrinės Klaipėdos Kalėdos". Renginio metu Vilniaus senamiesčio teatras mažuosius klaipėdiečius pradžiugins šventiniu spektakliu, o vaikų choras „D&D" -  muzikiniu pasirodymu.

Kartu sutikti naujųjų miesteičiai taip pat kviečiami prie miesto eglutės. Gruodžio 31 d. 24 val. Teatro aikštėje padangę nušvies tradicinis Naujametinis fejerverkas.


Šiame straipsnyje: kalėdos 2008kariljonas

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių