Uostamiestyje – karinių laivų atviros dienos

Klaipėdoje tęsiasi išminavimo pratybų „Atvira dvasia 2010“ renginiai. Šeštadienį tarptautinių karinių pajėgų atstovai pagerbė žuvusius karius.

Ceremonijos vyko Vokiečių karių kapinėse bei Skulptūrų parke prie memorialo žuvusiesiems Antrajame pasauliniam kare.

Iškilmingų renginių metu pratybose dalyvaujančių atskirų šalių atstovai pasakė kalbas, kariai buvo pagerbti tylos minute bei gėlėmis.

Šeštadienį klaipėdiečiai ir miesto svečiai turėjo galimybę Kruiziniame laivų terminale apsilankyti įvairių šalių minų paieškos ir nukenksminimo laivuose.

Susipažinti iš arčiau su jų ginkluote ir technika bei pabendrauti su įgulų nariais visi norintieji galės ir sekmadienį nuo 14 iki 17 val.

Pratybų jūrinis etapas prasidės pirmadienį. Rytą jose dalyvaujantys laivai išplauks iš Klaipėdos uosto į jūrą, kur iki rugsėjo 8 dienos ieškos minų ir jas nukenksmins.

Lietuvos teritoriniuose vandenyse ir išskirtinėje ekonominėje zonoje Baltijos jūroje vykstančios tarptautinės išminavimo pratybos „Atvira dvasia 2010“ („Open Spirit 2010“) yra didžiausios mūsų šalyje išminavimo pratybos nuo 2008 metų.

Jas organizuoja Lietuvos kariuomenės karinės jūrų pajėgos. Šiose pratybose dalyvauja 16 karinių laivų ir trys narų komandos iš dešimties valstybių: Belgijos, Estijos, Latvijos, Lenkijos, Lietuvos, Norvegijos, Prancūzijos, Rusijos, Suomijos ir Vokietijos.

Lietuvai atstovauja minų paieškos ir nukenksminimo laivas M52 „Sūduvis“ bei patruliniai P11 „Žemaitis“ ir P14 „Aukštaitis“.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių