Uostamiestyje - dar vieno žymaus muziko viešnagė

Į Klaipėdą atvykęs vienas žymiausių pasaulio violončelininkų bei dirigentų Davidas Geringas Klaipėdos valstybinio muzikinio teatro orkestrą mokys meistriškumo.

Po vakar įvykusios pirmosios repeticijos D.Geringas teigė esąs maloniai nustebintas, jog šiame orkestre itin daug moterų.

"Man tai buvo labai didelis siurprizas. Juk seniau daugiausiai orkestruose grodavo vyrai. Džiugina ir tai, jog visi orkestro nariai nori pasiekti kuo geresnių rezultatų, stengiasi puikiai muzikuoti, įsiklausyti į mano patarimus", – dalijosi įspūdžiais D.Geringas.

Žymus muzikas kartu su Klaipėdos muzikinio teatro orkestru šį šeštadienį surengs koncertą, kuriame atliks Piotro Čaikovskio operą "Eugenijus Oneginas. Į Klaipėdos muzikinio teatro sceną vėl sugrįžusi populiariausia opera žada malonių staigmenų žiūrovams. Viena jų tai, jog naujame amplua pasirodys pats D. Geringas – jis pirmą kartą diriguos operą atliekančiam orkestrui.

Pasak muzikinio teatro vadovės Audronės Žygaitytės–Nekrošienės, vienas tituluočiausių šių laikų muzikų šiame savo koncerte žiūrovus nudžiugins ir nuostabiu violončelės solo, taipogi savo, kaip dirigento, kūrinių interpretacijomis.

D. Geringo viešnagė itin svarbus įvykis ne tik Klaipėdai, bet ir Palangai, Telšiams, Tauragei. Šiuose miestuose jis drauge su pianistu Janu Fontainu iš Didžiosios Britanijos surengs Roberto Šumano ir Frederiko Šopeno kūrinių rečitalius.


Šiame straipsnyje: Klaipėdos muzikinis teatras

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių