Uostamiesčio šiukšles žadama surinkti per savaitę

Klaipėdos gatvėse ir daugiabučių kiemuose susikaupę šiukšlynai skaičiuoja paskutines valandas. Į darbus vėl kibusiems kiemsargiams namų valdos iškėlė užduotį - per šią savaitę mieste turi įsivyrauti švara. 

„Suprasdami, kad kiemų valymo problemos miestiečiams jau įkyrėjusios, joms skirsime ypatingą dėmesį. Po savaitės miesto viešose erdvėse per ilgą laiką susikaupusių šiukšlių turi nebelikti. Kad įvykdytų šią užduotį, kiemsargiai visą savaitę dirbs tokiu grafiku, kad užtikrintų švarą - jei reikės, net naktimis ir savaitgalį", - teigė „City Service" Klaipėdos padalinio vadovas Mindaugas Genys. 

Šešias namų valdas uostamiestyje valdančios kompanijos padalinio vadovas sakė, kad jau praeitą savaitę buvo nustatyti „karščiausi" taškai, iš kurių reikės išvežti daugiausiai atliekų. Tam, kad darbai vyktų efektyviau ir sparčiau, šešiose namų valdose dirbantys kiemsargiai esant poreikiui bus pasiruošę suvienyti pajėgas ir padėti vieni kitiems. 

„Atidžiai stebėsime, kaip vyksta miesto švarinimo darbai. Namų valdos privalės užtikrinti, kad valymas vyktų nepriekaištingai ir šiukšlių nebeliktų artimiausiomis dienomis", - pabrėžė Klaipėdos meras Rimantas Taraškevičius. 

M.Genio tvirtinimu, miesto vadovai kiemų valymo problemą išsprendė pačiu laiku - vis labiau įsigalint rudeniškiems orams, sparčiai lapus pradėjo mesti medžiai.

Namų valdos taip pat padės kuopti aplink atliekų konteinerius susikaupusias šiukšles. Tam jos suvienijo pajėgas su atliekų vežėjais - namų valdų darbuotojai stebės padėtį, esant reikalui konteinerius fotografuos ir apie išsibarsčiusias atliekas informuos bendrovę „Specialus autotransportas". Ši įmonė praeitą savaitę įkūrė specialaus reagavimo brigadą, kurios pagrindinė užduotis - reaguoti į skubius pranešimus.


Šiame straipsnyje: šiukšlėsšvara

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių