Uostamiesčio politikai abejoja seniūnaitijų nauda

Įstatymo įkaitais tapę Klaipėdos politikai sukandę dantis miestą suskirstė į seniūnaitijas. Tačiau iš karto pripažino, kad toks sprendimas yra bereikšmis.

Klaipėda suskirstyta į 54 seniūnaitijas pagal rinkimų apylinkes. Jų gyventojai išsirinks seniūnaičius. Seniūnaitijos suskirstytos į dešimt teritorijų pagal namų valdų aptarnaujamas zonas.

Išrinkti pastarųjų atstovai dalyvaus seniūnaičių sueigoje, kur bus svarstomi visuomenei aktualūs klausimai. Išrinktas bus ir sueigos pirmininkas. Jis bus tarpininkas tarp gyventojų ir miesto valdžios atstovų.

Taryba, priimdama sprendimą dėl miesto suskirstymo į seniūnaitijas ir tvirtindama seniūnaičių sueigos nuostatus, abejojo ar šis sprendimas bus veiksmingas.

Juolab, kad šis projektas nesulaukė susidomėjimo iš visuomenės. Gautas tik vienas paklausimas iš gyventojo dėl seniūnaitijos, kuriai jis priklauso.

„Esame įstatymo įkaitai. Tai kvailas žingsnis. Užtenka prisiminti, kokia visuomenė buvo neaktyvi, kai turėjo išsirinkti bendruomenės atstovus“, – dėstė politikai.

Tarybos narių nuomone, nėra tinkamas ir seniūnaitijų skirstymas pagal rinkimų apylinkes. Kai kur jų ribos namo kiemo kiemo viduriu.

Patvirtinus seniūnaitijų ribas, per mėnesį turės būti paruošta senaičių rinkimų tvarka. Manoma, kad rinkimai turėtų įvykti rudenį. Seniūnaičiai dirbs visuomeniniais pagrindais.


Šiame straipsnyje: seniūnaitijos

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių