Uostamiesčio mokyklos bendradarbiauja su italais

Antradienį merijoje lankėsi delegacija iš Italijos, atvykusi projekto „Domėkis ir tau pasiseks“ įgyvendinimo tikslais.

Projekto dalyvius priėmė Klaipėdos vicemeras Artūras Šulcas. Merijoje trumpai aptartos abiejų šalių švietimo problemos, ugdymo įstaigų finansavimo klausimai. Viešnioms iš Italijos pristatyta uostamiesčio švietimo sistema, formalusis ir neformalusis ugdymas.

Diskusijos dalyviai pastebėjo, jog švietimo problemos tiek Lietuvoje, tiek Italijoje yra panašios: vis dar sunku įsidarbinti mokytojams mokyklose, stinga finansavimo. A. Šulcas pasidžiaugė, jog Lietuvoje mokytojų atlyginimai vieni didžiausių, palyginti su kitų profesijų atstovais, dirbančiais biudžetinėse įstaigose.

Delegacija iš Italijos dėl projekto, prasidėjusio rugpjūčio mėnesį, į Lietuvą atvyko pirmą kartą, po dviejų savaičių planuojamas atsakomasis Klaipėdos delegacijos vizitas į Siciliją. Projekte „Domėkis ir tau pasiseks“ dalyvauja kelios Klaipėdos mokyklos: Tauralaukio bei Gabijos progimnazijos, Gedminų pagrindinė mokykla ir Klaipėdos turizmo mokykla.

Projekte diskutuojama dviem klausimais: mokytojų kvalifikacijos tobulinimas ir mokinių karjeros ugdymas.

„Mokiniai vyksta į tas mokyklas ar institucijas, kurios ruošia juos darbo rinkai, susipažįsta su profesijų pasauliu bei ugdo savo karjeros gebėjimus. Tuo pačiu metu mokytojai dalyvauja kvalifikacijos kėlimo seminaruose, identifikuoja savo poreikius. Tikimės, jog šio projekto metu mokytojai taps dar geresniais pedagogais ir pasieks dar geresnių darbo rezultatų besikeičiančioje visuomenėje“, – kalbėjo Audrius Kurlavičius, Klaipėdos turizmo mokyklos direktorius.

Tie patys procesai vyksta abiejuose regionuose. Šių susitikimų metu stengiamasi perimti partnerių gerąją patirtį ir ją pritaikyti savo mokyklose.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių