Uostamiesčio gatvės virto čiuožykla (papildyta)

Nors kelininkai ir miesto valdžia tvirtino, kad žiemai pasiruošta, į uostamiestį ji vėl atėjo netikėtai. Pirmadienio rytą ant važiuojamosios kelio dalies buvo susidaręs plikledis.

Slidu buvo ir pagrindinėse miesto gatvėse, ant tiltų, viadukų, nuokalnėse ir įkalnėse.

Vairuotojai turėjo būti ypač atsargūs. Dauguma jų tejudėjo 30 kilometrų per valandą greičiu. Nepaisant to, vairuotojams buvo sudėtinga sustabdyti transporto priemones. Jos slydo.

Herkaus Manto gatvėje, netoli Klaipėdos universiteto, įvyko ir eismo įvykis. Automobilis atsitrenkė į gatvės apšvietimo stulpą.

Pėstieji eidami per perėjas mėgino išbandyti gatvių slidumą.

Oficialiai žiemos sezonas uostamiestyje prasideda lapkričio 1-ąją. Nuo tada kelininkai pradeda budėti ir naktimis.

Pietinę miesto dalį valyti turi įmonė „Žemkasa“. Šiaurinei miesto daliai dar nėra išrinktas nuolatinis rangovas. Konkurso rezultatai buvo apskųsti. Tačiau dabar miesto gatvėmis rūpintis turėjo buvęs rangovas „Vakarų švara“.

Papildyta:

Klaipėdos savivaldybės Miesto tvarkymo skyriaus vedėja Irena Šakalienė tvirtino, kad rangovai nesusitvarkė su pirmuoju, simboliniu žiemos šaltuku. Jiems praėjusią savaitę jau buvo duotas nurodymas pradėti budėjimus.

„Matyt, nesitikėjo, kad taip bus. Tiltus, viadukus, įkalnes, nuokalnes barstė, o apie gatves nepagalvojo, kad taip gali atsitikti. Atrodė, kad neturėjo taip atšalti, o atšalo“, – komentavo vedėja.

Pasak I. Šakalienės, rangovai tvirtino, kad tiltus, viadukus, įkalnes ir nuokalnes pabarstė naktį. Tačiau tai dar bus tikrinama.

Ryte, į savivaldybę pasipylus nepatenkintų klaipėdiečių skambučiams, atlikti šiuos darbus jie buvo išsiųsti dar kartą. I. Šakalienės teigimu, jie jau baigti.

„Dabar barstyti gatvių nebeverta. Jau po laiko. Tai būtų beprasmis lėšų metimas. Oras šyla. Tuoj automobiliai ledą išvažinės“, – tvirtino I. Šakalienė.


Šiame straipsnyje: gatvių valymas

NAUJAUSI KOMENTARAI

jooo

jooo portretas
atvažinėjom iš gan toloko užmiesčio, tai užmiesčio keliai buvo puikūs, o va kad mieste čiuožykla pajutom iškart užvažiavę ant Liepų g. tilto, o paskui jau ištisas ledas. Iki "KLP naftos" sunku buvo labai važiuot, ypač Girulių-Melnragės sankryžoj. Paskui nuo ten iki pietinės miesto dalies daugiau kaip pusvalandį slidinėjau su ištisai mirksinčia antipraslydimo lempa. Žiauru vienu žodžiu tokia situacija kokia buvo šį rytą ....

rai.......

rai....... portretas
Sako kad ikalnes ,pakalnes pabarste-nieko panasaus.Siandien vaziavau is naktines mazdaug po 8.00nuo Ligonines link Centro,tai gatves primine ciuozykla,o ikalne i kalna (Vaziuojant ant gelezinkelio stoties) tai jau patyliu,gerai,kad nebuvo masinu,lengviau ivaziavau.

Klp

Klp portretas
kam reikia pykdyti zmones - Mokyklos g. tiltas tikra ciuozykla, vien ant jo keli ivykiai ivyko, tai kam meluoti, kad barste tiltus, viadukus ...nejau jie galvoja, kad aplink vien durniai ...
VISI KOMENTARAI 21

Galerijos

Daugiau straipsnių