Ūkininkų turgus prie „Akropolio“ veiks, kol leis oras

Pirkėjų pamėgtas ūkininkų turgelis šalia Klaipėdos prekybos ir pramogų sostinės „Akropolis“ šurmuliuos tol, kol leis oro sąlygos. 

„Pirkėjų susidomėjimas ūkininkų, žvejų siūlomais produktais auga kiekvieną savaitę. Tai ypač juntama, kai šalia „Akropolio“ buvo pradėta prekiauti šviežia, ką tik pagauta žuvimi. Per dieną čia parduodama apie pusę tonos menkių“, - pasakoja Klaipėdos „Akropolio“ valdytojas Ovidijus Zibalis. 

Pasak prie Klaipėdos „Akropolio“ pačių pagautą šviežią žuvį parduodančios žvejų bendrovės „Prekybos namai aistra“ savininko Sauliaus Petrausko, dažniausiai atvežama šviežios menkės ir plekšnių. 

„Esu įmonės savininkas, turiu laivą, kuriuo žvejojame - pats pasigaunu, pats ir parduodu. Žmonių susidomėjimą jaučiame didžiulį - Klaipėda juk žuvies kraštas. Bet, manau, ir kituose miestuose pirkėjų rastume. Planuojame plėstis - ypač norėčiau pabandyti prekybą prie Vilniaus „Akropolio“, - sako S.Petrauskas. 

Pasak žvejo, prie „Akropolio“ parduodama šviežia žuvis kainuoja penktadaliu pigiau nei turguose. 

Ūkininkų turgus ir ką tik pagautos žuvies pardavimo vieta įsikūrusios po stogu, šalia įėjimo į Klaipėdos „Akropolį“, žemdirbiams ir žvejams „Akropolis“ nemokamai suteikia elektrą, tad rudeniniai orai įtakos prekybai neturi. 

„Žmonės jau įprato trečiadieniais ir šeštadieniais prie „Akropolio“ nusipirkti vaisių ar daržovių, rūkytų mėsos ar žuvies gaminių, šviežios kalakutienos, ekologiškos arbatos ir medaus, pieno ir jo gaminių, taip pat ką tik keptų bandelių ar sausainių. Prekyba šviežia žuvimi vyksta kasdien, jei tik žvejams oro sąlygos leidžia išplaukti į jūrą ir jie turi laimikio“, - pasakoja O.Zibalis. 

„Mums svarbiausia - vėjas. Jei jis siekia 15-16 m/s, mes nebegalime išplaukti į jūrą, nes tai keltų pavojų žvejams. Dažniausiai žuvį prie „Akropolio“ atvežame kiekvieną dieną, tačiau buvo ir tokių savaičių, kai į jūrą išplaukdavome tik kartą kitą“, - pasakoja žvejys Saulius Petrauskas. 

Pasak Klaipėdos „Akropolio“ valdytojo, tradicinis ūkininkų turgus šalia prekybos ir pramogų sostinės vyks tol, kol leis oro sąlygos, o oro temperatūra nenukris ženkliai žemiau nulio.


Šiame straipsnyje: ūkininkų turgus

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių