„Tolerancijos sparnus“ žurnalistai įteikė A.Juozaičiui

Dienraštis „Klaipėda“ apdovanojo šiemet tolerantiškiausiu išrinktą filosofą, rašytoją, sportininką, politikos ir visuomenės veikėją, vieną pagrindinių Sąjūdžio šauklių Arvydą Juozaitį.

Šios idėjos autorius ir projekto partneris menininkas Vytautas Karčiauskas pagaminto tradicinę skulptūrėlę „Tolerancijos sparnus“.

Nors dienraščio žurnalistai tolerantiškiausią metų žmogų kasmet skelbia savo gimtadienio dieną - lapkričio 7-ąją, šiemet sparnai įteikiami gerokai vėliau. Mat A.Juozaitis buvo išvykęs į užsienį ir į Klaipėdą gruodžio 18-ąją užsuko tik vienai dienai.

„Svarbu neskubėti daryti įtaką visuomenei, jei nesi tikras, kad jai nepakenksi - tai yra tolerancija. Todėl kartais geriau patylėti“, - teigė filosofas.

Pastaruoju metu A.Juozaitis gyvena Rygoje ir nuo vasario dirba Lietuvos olimpinio komiteto atstovu Latvijoje.

Jis yra penktasis Metų tolerancijos laureatas, kurį išrinko dienraščio "Klaipėda" žurnalistai.

Idėja pagerbti toleranciją kilo klaipėdiečiui menininkui V.Karčiauskui, kuris pirmąją tolerancijos statulėlę prieš keletą metų įteikė dienraščiui „Klaipėda“, o jos žurnalistams patikėjo rinkti tolerantiškiausią metų žmogų.

„Tolerancijos sparnais“ jau yra apdovanoti Pakutuvėnų Susitaikinimo sodybos įkūrėjas klebonas Gediminas Numgaudis, filosofas, publicistas, televizijos laidų vedėjas, šiandieninis europarlamentaras Leonidas Donskis, Klaipėdos universiteto rektorius profesorius Vladas Žulkus. Pirmuoju laureatu 2005 m. buvo išrinktas politikas, kapitonas, šiandieninis Lietuvos konsulas Kaliningrado srityje Vaclavas Stankevičius.

„Džiaugiuosi, kad paskelbti tolerantiškiausią metų žmogų tapo tradicija. Tai prasminga nominacija, kuri įpareigoja visuomenę suprasti ir toleruoti dalykus, kurių nemėgstame, bet kurie galiausiai tampa mums naudingais. Sveikinu dienraštį „Klaipėda“ su tokiu gražiu sumanymu - neapsiriboti komerciniais tikslais, bet ir nukreipti visuomenę tolerancijos link“, - rašė pasveikinimo laiške laikraščiui ir A.Juozaičiui V.Stankevičius.


Šiame straipsnyje: tolerancijos sparnai

NAUJAUSI KOMENTARAI

SUSIJĘ STRAIPSNIAI

Galerijos

Daugiau straipsnių