Tėvai piktinasi mokamu stovėjimu prie mokyklų

Tėvai, vežantys savo vaikus į mokyklas, piktinasi, kad prie kai kurių švietimo įstaigų privalo mokėti už automobilių stovėjimą. Uostamiesčio valdžia į tokius priekaištus nekreipia dėmesio.

Prašo pastatyti ženklą

Miesto tarybos narys Viačeslavas Titovas tvirtino, jog į jį kreipėsi nepatenkinti Maksimo Gorkio pagrindinės mokyklos mokinių tėvai.

Anot politiko, klaipėdiečiai aiškino, kad atveždami vaikus į mokyklą privalo mokėti rinkliavą už stovėjimą, nes zona, kurioje yra švietimo įstaiga apmokestinta – S.Daukanto gatvėje yra stovos skaitiklis.

Pasak V.Titovo, ne vienas tėvas, atvežęs vaiką į mokyklą, yra nubaustas, kad nesusimokėjo.

„Tėvai prašo palengvinti vaikų atvežimą į mokyklą ir paėmimą iš jos, dalyvavimą tėvų susirinkimuose. Nori, kad S.Daukanto gatvėje būtų pastatytas ženklas, leidžiantis nemokamai stovėti pusvalandį. Įstaigos juk turi teisę pasistatyti tokį ženklą“, – pabrėžė politikas.

Klaipėdos savivaldybės Transporto poskyrio vyriausiasis specialistas Vytautas Paukštė tvirtino, jog rinkliava už automobilių stovėjimą įvesta, kad būtų surinkta daugiau lėšų į biudžetą, sumažinti transporto srautai. Anot jo, jei būtų pastatytas ženklas, leidžiantis stovėti nemokamai, mažėtų lėšų surinkimas.

Vietą užimtų kiti

V.Paukštė pabrėžė, kad tokio ženklo pastatymas tėvams nepadėtų. Automobilius tokioje vietoje statytų aplinkinėse įstaigose dirbantys asmenys.

„Su kontroliuoti tai labai sudėtinga. Reikėtų nuolat stovėti ir žiūrėti, kas atvažiuoja. Kiti pasistatę mašinas gali taip pat sakyti, kad vaikus atvežė“, – teigė specialistas.

V.Paukštė pasakojo, kad buvo nuvykęs į Maksimo Gorkio pagrindinę mokyklą. Anot jo, tėveliams dėl vaikų atvežimo ir parvežimo problemų neturėtų kilti. Jie gali važiuoti į vidinį mokyklos kiemą. Ten telpa apie 26 mašinos, o aikštelę galima dar plėsti žaliųjų plotų sąskaita.

Be to specialistas pabrėžė, kad stovėjimas mokamas nuo 8 iki 18 valandos, o vaikams pamokos prasideda nuo 8 valandos. Anot kontrolierių, jie nėra nubaudę nė vieno tėvelio, kuris atvežė vaiką. Ratai blokuojami tik tų mašinų, kurios paliekamos ant praėjimų, sankryžų.

„Jei sustoja su automobiliu, įsijungę avarinį signalą, ir paleidžia vaiką niekas nebaudžia. Mokėti reikia ne už sustojimą, o už stovėjimą“, – pabrėžė kontrolieriai.

Problemos politikai nemato

Ugdymo ir Jaunimo reikalų komiteto pirmininkas Rimantas Mačiulaitis tvirtino, jog bendravo su mokyklos administracija. Pastarosios teigimu, su šia problema buvo susiduriama anksčiau. Dabar ji išspręsta. Komitetas nutarė išaiškinti mokyklos bendruomenei, kuo skiriasi sustojimas nuo stovėjimo.

Panaši situacija yra ir prie kitų uostamiesčio mokyklų ir ikimokyklinių ugdymo įstaigų. Su tokiomis problemomis susiduria S.Dacho mokykla, Vytauto Didžiojo gimnazija, vaikų lopšeliai-darželiai „Boružėlė“, „Šaltinėlis“, „Traukinukas“.

Tačiau, anot viešosios įstaigos „Klaipėdos keleivinis transportas“ direktoriaus Gintaro Neniškio su šiomis įstaigomis problemų nekyla. Vadovas įtarė, kad šią problemą daugiau kelia asmenys, kurie atvažiuoja į Maksimo Gorkio pagrindinę mokyklą valgyti.

„Problemos dėl vaikų išleidimo prie šios švietimo įstaigos tikrai nėra. Kontrolieriai tikrai nebaudžia tėvų, kurie atvažiuoja išleisti vaikų“, – pabrėžė G.Neniškis.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių