Tepalai išsiliejo uoste ir Danėje

Ketvirtadienį uoste bei Danės upėje rinkti išsilieję tepalai. Pavojus gamtai likviduotas nedelsiant.

Apie pusę dešimtos ryto vykdant krovos darbus ties 132 krantine trūko su Lietuvos vėliava plaukiojančio laivo „Global 1“ hidraulinė žarna. Nedidelis kiekis hidraulinio tepalo išsiliejo ant krantinės, tarp krantinės ir laivo borto bei ant laivo denio.

Gavusi šį pranešimą, Klaipėdos valstybinio jūrų uosto direkcijos dispečerinė nedelsdama informavo Ekstremalių situacijų valdymo centro atsakingus pareigūnus ir į įvykio vietą išsiuntė Uosto priežiūros ir gelbėjimo tarnybos darbuotojus. Apžiūrėjus ir įvertinus esamą situaciją, boninės užtvaros nestatytos, nes išsiliejusio hidraulinio tepalo kiekis nebuvo didelis.

Išsiliejusio hidraulinio tepalo surinkimo darbus atlieka bendrovės „Vakarų laivų gamykla“ priklausantys nešvarių šiukšlių surinkėjas „Šarka“ bei stacionari naftos produktų surinkimo įranga, taip pat Uosto direkcijos Naftos surinkimo ir povandeninių darbų skyriaus darbuotojai kateriu „Zunda“. Perpiet darbai buvo baigti.

Danėje jau trečią dieną boninėmis užtvaromis bandoma surinkti į upę iš kanalizacijos plūstančius naftos produktus. Ties joniškės gatve jie pastebėti dar antradienį. Priešgaisrinės gelbėjimo tarnybos darbuotojai pastatė taršalus surenkančius užtvarus. Vakar jie patikrinti. Nuspręsta, kad taršos tikimybė tebėra, tad boninės užtvaros liko čia ir šiandien.

Taršos šaltinis kol kas nenustatytas.

 

 

 

 

 


Šiame straipsnyje: teršalai Danėje

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių