Telefonas patraukė žudikų dėmesį

 Vėlų vakarą stabtelėjęs parašyti draugei žinutės vaikinas atkreipė į save plėšikų dėmesį ir taip pasirašė sau mirties nuosprendį. Užpuolikų žiauriai sumuštas ir suspardytas jis mirė įvykio vietoje.

Klaipėdos apygardos teismas šiandien griežtomis bausmėmis nubaudė tris klaipėdiečius, kurie be gailesčio užtalžė 24 metų Edgarą Lenktį. Vaikinas buvo karate sporto asas ir su vienu ar net dviem užpuolikais būtų nesunkiai susitvarkęs. Spėjama, kad jis buvo užpultas iš už nugaros.

Nusikaltimas įvykdytas pernai gruodžio 27-osios naktį. E.Lenktys tąkart kažkur ėjo ir netoli „Gedminų“ gimnazijos stabtelėjo parašyti žinutės. Šviečiantis telefonas atkreipė Karolio Jurkaus, Dariaus Razučio ir Aleksandro Jakovlevo dėmesį. Nors nei policininkams, nei prokurorams nepavyko įrodyti, kad vaikinas buvo užpultas siekiant jį apiplėšti, panašu, kad būtent bemaž tūkstantį litų kainavusio telefono geidė nusikaltėliai. Juo labiau, kad jų laukia daugiau bylų dėl panašių plėšimo atvejų, kai iš aukų būdavo atimami telefonai.

E.Lenktys buvo mušamas kasteltu, spardomas, talžomas kumščiais. Tą pačią naktį telefonas lombarde užstatytas už 50 litų.

Maždaug po valandos nuo nusikaltimo jau mirusį vaikiną aptiko šunį pasivaikščioti išvedusi klaipėdietė.

Kaltininkai gudravo, vienas jų, būdamas silpnos sveikatos, bandė kaltę prisiimti sau, tačiau teismas perprato suktybę ir kiekvienam atseikėjo pagal nuopelnus. K.Jurkus, mušęs auką su kastetu, kalės 16 metų, A.Jakovlevui skirta 15, o D.Razučiui 14 su puse metų nelaisvės. Visi trys turės nužudytojo mamai atlyginti neturtinę žalą, kuri įvertinta 150 tūkstančių litų bei laidojimo ir kapo sutvarkymo išlaidas - per 14 tūkstančių litų.

 


Šiame straipsnyje: žmogžudystė Klaipėdoje

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių