Teismas išteisino A.Stancikienę

Trečiadienį Klaipėdos miesto apylinkės teismas nutraukė bylą, kurioje Neringos policija kaltino Kuršių nerijos nacionalinio parko (KNNP) direktorę A.Stancikienę birželio 26 dieną padarius eismo įvykį ir savavališkai pasišalinus iš įvykio vietos. Taip neva buvo pažeisti Kelių eismo taisyklių (KET) 269 ir 272 punktai.

Primename, kad š.m. birželio 26 dieną KNNP direktorė A.Stancikienė, įsukdama į darbovietės kiemą, tarnybiniu automobiliu nežymiai kliudė parko direkcijos tvorą. Pasekmė: menkas įlinkimas automobilyje, kurio remonto išlaidas padengė draudimas ir kelių centimetrų ilgio dažų nubrozdinimas tvoroje. Nuostolis vertintinas keliais litais.

KNNP direktorė A.Stancikienė nesutiko su Neringos policijos kaltinimais savavališkai pasišalinus iš autoįvykio vietos, nes š.m. kovo 2 dieną Vyriausybės priimti KET pakeitimai nenumatė būtinybės tokiais nereikšmingais atvejais kviesti policiją, taip taupant policijos lėšas ir laiką.

KNNP direktorė atkreipia dėmesį, kad tai jau antras kartas, kai Neringos policija bando ją apkaltinti padarius eismo įvykį ir savavališkai pasišalinus iš įvykio vietos. Praeitų metų spalį buvo pradėtas tyrimas, neva A.Stancikienė, padariusi avariją Šilutėje, pabėgo iš įvykio vietos ir visa tai gali paliudyti net keli liudininkai, tiksliai matę ir automobilį, ir jo numerius, bei atpažinę pačią KNNP direktorę. Tik pateikus nenuginčijamus įrodymus, kad tuo metu KNNP direktorė kartu su kolegomis buvo komandiruotėje Londone, o jos automobilis stovėjo Vilniaus oro uosto saugomoje aikštelėje, kaltinimai KNNP direktorei buvo nutraukti.

Klaipėdos miesto apylinkės teismas, neįžvelgęs pažeidimų, trečiadienį nutraukė administracinę bylą prieš A.Stancikienę.  



NAUJAUSI KOMENTARAI

SUSIJĘ STRAIPSNIAI

Galerijos

Daugiau straipsnių