Teatro menininkus apdovanojo „Padėkos kaukėmis“

Tarptautinės teatro dienos proga šįvakar trims uostamiesčio teatro menininkams įteiktos „Padėkos kaukės“ - ypatingos pagarbos ir dėkingumo ženklai.

Už nuopelnus teatro menui Klaipėdos „Padėkos kauke“ apdovanotas ilgametis Klaipėdos dramos teatro meno vadovas ir režisierius Povilas Gaidys, su kuriuo siejama ištisa Lietuvos teatro epocha. Dirbdamas, kurdamas uostamiestyje nuo 1963-iųjų jis režisavo daugiau nei 80 spektaklių, išgarsėjo kaip komedijos meistras, o vyresnioji karta dar prisimena ir jo vieną iškiliausių darbų - Just.Marcinkevičiaus draminės trilogijos „Mindaugas”, „Mažvydas”, „Katedra” pastatymą. Maestro ir dabar pilnas kūrybinių jėgų - teatro meno moko Klaipėdos universiteto studentus, kasmet pastato bent po vieną naują spektaklį. Šiemet rampų šviesą išvydo jo režisuota Ė.E.Schmitto „Jausmų tektonika“.

Už reikšmingiausius 2009-2010 m. teatro sezono darbus apdovanojimo steigėjų - Klaipėdos savivaldybės ir Lietuvos teatro sąjungos Klaipėdos skyriaus - suburtos komisijos sprendimu „Metų aktoriaus“ titulą ir „Padėkos kaukę“ pelnė Klaipėdos dramos teatro aktorius Rimantas Pelakauskas, sukūręs pagrindinius vaidmenis net trijuose spektakliuose: I.Turgenevo „Įnamyje“, M.Panycho „Septintame aukšte“ (abiejų rež. A.Lebeliūnas) ir P.Gladilino „Iš miglos išniro angelas“ (rež. R.Rimeikis).

Trečiasis apdovanojimo laureatas - Klaipėdos muzikinio teatro artistas Virginijus Pupšys, „Padėkos kauke“ įvertintas už „Metų vaidmenį“ - įspūdingą Herstvudo personažą R.Paulo miuzikle „Sesuo Kerė“ (rež. G.Poliščiuk).

Penkti metai geriausiems Klaipėdos teatralams skirtos „Padėkos kaukės“ - kaip paveikslai įrėmintos juvelyrikos meno miniatiūros, klaipėdiečio dailininko Vido Bizausko sukurtos iš sidabro, papuoštos auksu bei brangakmeniais ir kainuojančios maždaug po du tūkstančius litų.

Šiemet apdovanojimai įteikti Žvejų rūmuose Pilies teatro surengtoje smagioje Teatro dienos šventėje.

Klaipėdos „Padėkos kaukės“ laureatai:

2006 m.

Ramūnas Kaubrys, režisierius

Valentina Leonavičiūtė, Klaipėdos dramos teatro aktorė

Vytautas Paukštė, Klaipėdos dramos teatro aktorius

2007 m.

Marija Černiauskaitė-Barauskienė, Klaipėdos dramos teatro aktorė

Nelė Savičenko, Klaipėdos dramos teatro aktorė

Linas Zubė, Klaipėdos lėlių teatro aktorius, Klaipėdos universiteto dėstytojas

2008 m.

Bronius Gražys, Klaipėdos dramos teatro aktorius

Aleksas Mažonas, mimas

Rita Petrauskaitė, Klaipėdos muzikinio teatro artistė-solistė

2009 m.

Alvydas Vizgirda, Pilies teatro režisierius

Elena Gaigalaitė, Klaipėdos dramos teatro aktorė

Šarūnas Juškevičius, Klaipėdos muzikinio teatro artistas-solistas

2010 m.

Povilas Gaidys, Klaipėdos dramos teatro režisierius

Rimantas Pelakauskas, Klaipėdos dramos teatro aktorius

Virginijus Pupšys, Klaipėdos muzikinio teatro artistas-solistas



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių