Tarp Klaipėdos partnerių – ir Airijos lietuviai

Daugiau kaip 100 tūkst. lietuvių Airijoje telkianti bendruomenė panoro užmegzti glaudesnius ryšius su Lietuvos uostamiesčiu.

Tokį norą išsakė šiandien pas Klaipėdos merą Rimantą Taraškevičių apsilankęs lietuvių bendruomenės Airijoje pirmininkas Gintaras Navickas.

Bendradarbiavimo projektas tarp Klaipėdos miesto savivaldybės ir Mayo grafystės Balinrobo miestelio apims kultūrinius bei turizmo mainus, abiejų pusių delegacijų vizitus, mokymus.

„Mūsų bendruomenės pagrindinis tikslas - išsaugoti lietuvybę, tad smagu, kad sulaukėme pritarimo ir palaikymo. Dabar svarbiausia, kad abiejų pusių specialistai rastų bendrų sąlyčio taškų“, - sakė G.Navickas.

R.Taraškevičius teigiamai įvertino Airijos tautiečių iniciatyvą ir patikino, jog kliūčių užmegzti ilgalaikę draugystę nėra.

„Mes norime bendrauti su išeivijos lietuviais ir dėsime visas pastangas, kad ši draugystė sėkmingai gyvuotų“, - kalbėjo meras.

Dėl įtemptos miesto finansinės situacijos šiemet iš biudžeto tarptautiniams ryšiams palaikyti lėšų nenumatoma skirti, tad šiam projektui finansuoti laukiama ES paramos.

Dėl Klaipėdos dalyvavimo projekte sprendimą priims miesto Taryba.

Šiuo metu Klaipėda turi 19 miestų partneri. Šiemet bus minimos partnerystės su Vokietijos miestu Liubeku 20-osios metinės.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių