Tanklaivis su nafta Baltarusijai – Klaipėdos uoste

Sekmadienio rytą prie įmonės „Klaipėdos nafta“ krantinės prisišvartavo tanklaivis, atgabenęs beveik 80 tūkst. t Venesuelos naftos, skirtos Baltarusijai.

Tai pirmoji bandomoji siunta.

„Tanklaivis prisišvartavo 8.30 val. ryto, apie 13 val. iš jo pradėta pumpuoti nafta“, – sakė „Klaipėdos naftos“ generalinis direktorius Rokas Masiulis.

Jis anksčiau yra sakęs, kad Baltarusija numato per Klaipėdą įsivežti apie 2 mln. t naftos iš Venesuelos - maždaug 160 tūkst. tonų per mėnesį.

Klaipėdos įmonė ir bendrovė „Transchema“, kurios akcininkės yra Baltarusijos naftos prekybos namai ir susivienijimas „Belorusneft“, rugpjūčio viduryje pasirašė sutartį dėl bandomosios partijos.

Gegužės pabaigoje pranešta, kad Baltarusijai siekiant importuoti naftą iš Venesuelos, jos tranzitui per Lietuvą trukdytų tik techninės kliūtys – „Klaipėdos naftai“ reikėtų papildomai investuoti.

Baltarusijos vyriausybė, išanalizavusi galimus maršrutus naftai transportuoti per jūrą iš Venesuelos, nustatė, kad jai atsigabenti tinka Odesos, Južno (Ukraina), Ventspilio (Latvija), Klaipėdos (Lietuva) ir Talino (Estija) jūrų uostai.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių