Šviežių žuvų turgeliui gali tekti užsidaryti

Vasarą daug klaipėdiečių ir miesto svečių susidomėjimo sulaukęs šviežių žuvų turgelis neaišku, ar veiks žiemą. Jo veiklai šaltuoju metų laiku gali sutrukdyti kelios priežastys – patalpų nebuvimas ir oro sąlygos.

Leidimas prekiauti prie Pilies tilto šviežiomis žuvimis žvejams išduotas iki lapkričio 1 dienos. Ar turgelis veiks toliau, neaišku.

„Pažiūrėsime, kaip viskas bus. Reikia išspręsti kelis klausimus“, – tvirtino prekybos šviežiomis žuvimis koordinatorius Mindaugas Rimeikis.

Pasak jo, žiemą žvejams gali kilti problemų dėl Danės krantinės. Esant ledams didesniam laivui būtų sunku prisišvartuoti ir iškrauti žuvis.

Be to, M. Rimeikio, teigimu, norint prekiauti žiemą reikia patalpų. Šis klausimas nėra išspręstas.

„Būtų smagu, kad su savivaldybe, „Smiltynės perkėla“ ir žvejų organizacijoms įkurtume draugiją ir įsikurtume neveikiančioje senojoje perkėloje. Ten galėtume vykdyti ne prekybą žuvimis, bet pateikti kulinarinį paveldą. Jau dabar pirkėjams nesmagu stovėti lauke lyjant“, – pabrėžė koordinatorius.

Ar vyks prekyba žiemą, priklausys ir nuo oro. Jau dabar į turgelį atėję pirkėjai ne visada gali rasti šviežių žuvų. Prigaudyti jų žvejams neleidžia audros.

„Nežinome, kokia bus žiema, kiek bus ižo, ar žvejai galės statyti tinklus prie kranto. Apgaudinėti žmonių – sakyti, kad prieš savaitę sugautos žuvys šviežios, nesiruošiame“, – teigė M. Rimeikis.

Koordinatorius tvirtino, kad šviežių žuvų turgelis pateisino lūkesčius. Vasarą būdavo dienų, kada žvejai pritrūkdavo žuvų. Pabrėžiama, kad, jei teks nutraukti veiklą, kitąmet turgelis vėl atsidarys.

„Prašysime, kad savivaldybė leidimus mums išduotų nuo lapkričio 1 iki kitų metų gruodžio 31 dienos. Tada mums būtų paprasčiau planuoti veiklą“, – pabrėžė M. Rimeikis.


Šiame straipsnyje: žuvų turgelisprekyba žuvimis

NAUJAUSI KOMENTARAI

Petras

Petras portretas
Tai kad jis taip nedirba kiek nuvaziuoji viskas uzdaryta!

FAcebook- Žemaitijos Žvejai

FAcebook- Žemaitijos Žvejai portretas
Stayti tinklus prie kranto, nejuokinkit jau taip visi pykstame , kad Melnragės molą apdėjot tinklais . Esat verslininkai tai eikit kita verslo šaka, o gamtos išteklius vidaus vandenyse, palikit ramybėje, greit borankas galėsim graužt )))))))

Kiesa

Kiesa portretas
Na as ne apie zuvi dabar noreciau, mane nustebino perkelos aplaidumas, salia tu kioskeliu yra perkelos pastatas kur kavine buvusi, o is galo pastato link kur zuvim prekiauja tokios tvoros pastatytos , isvirtusios , dar kazkokie nuo sovietu laiku like metaliniai praejimai, kiek kartu nuvaziuoju vis pasibaiseju. Juk miesto centras, perkela tokius pinigus uzdirba , o negali grazios tvoreles pastatyti
VISI KOMENTARAI 6

Galerijos

Daugiau straipsnių