Švenčių akcentas Klaipėdoje – gigantiški personažai

Uostamiesčio valdžia šventiniams renginiams šiemet sukrapštė daugiau pinigų, todėl žadama Teatro aikšte paversti mažu miesteliu, kuriame kiekvienas galės pajusti kalėdinę aurą.

Savivaldybė paskelbė konkursą ir išrinko nugalėtoją – viešąją įstaigą „Klaipėdos publika“, kuri rūpinsis, kad gruodį kiekvieną savaitgalį Teatro aikštėje vyrautų šventinė nuotaika.

„Labai džiaugiuosi, kad šiųmečiai renginiai, miesto puošyba orientuota į vaikus, šeimas. Smagu ir tai, kad savivaldybė rado vidinių resursų ir vietoj 115 tūkst. litų renginiams skirs daugiau pinigų, už kuriuos ir bus kuriama šventė. Galiausiai, juk ir ne skaičiuose esmė, o šventėje“, - teigė Klaipėdos meras Vytautas Grubliauskas.

Pagrindinis renginys Teatro aikštėje vyks gruodžio 1 dieną, nuo 17 val., kai bus įžiebta Kalėdų eglė. Šią ceremoniją papuoš muzikos ir ugnies šou, kurio pagrindiniu akcentu taps dailininko Anatolijaus Klemencovo sukurti pasakos „Spragtukas“ aštuoni personažai.

Kiekvienas jų – didesnis nei penkių metrų aukščio, todėl žadamas įspūdingas reginys. „Kone kiekvienos Europos šalies kalėdinės šventės kultinis renginys yra pasaka „Spragtukas“, todėl tokia mintis šovė ir man“, - paaiškino A.Klemencovas.

Tam, kad žmonės viską matytų, veiksmas vyks ant specialiai prie Dramos teatro fasado sumontuotos trijų metrų aukščio pakylos.

Eglutės įžiebimo šventę vainikuos fejerverkas. Jis dangų nušvies ir gruodžio 31-osios naktį.

Po eglutės įžiebimo šventės įspūdingieji personažai iš Teatro aikštės nebus išgabenti.

Teatro aikštėje šventiniai renginiai vyks septynis gruodžio vakarus. Kiekvieną šeštadienį nuo 18 val. žmonės galės grožėtis valandos trukmės muzikos ir ugnies šou. Jie bus rengiami ir abu Kalėdų vakarus.

„Gaila, neturime tiek pajėgumų, kad renginiais užpildytume kiekvieną gruodžio vakarą, tačiau Teatro aikštėje kiekvieną dieną veiks kalėdinė mugė, todėl šurmulio neturėtų trūkti“, - vylėsi Ugdymo ir kultūros departamento direktorė Nijolė Laužikienė.

Praėjusiais metais šventiniams renginiams Klaipėdoje buvo išleista apie 100 tūkst. litų, o šiemet numatyta apie 160 tūkst. litų.

Dar tiek pat kainuos miesto gatvių papuošimas. Maždaug 55 tūkst. litų bus išleisti sumontuoti miestą puošiančią pagrindinę 19 metrų aukščio šventinę eglę. Ji, kaip ir pernai, bus dirbtinė. Eglė jau pradėta montuoti. Ji šiemet bus pastatyta netradicinėje vietoje – Teatro aikštės viduryje.

Specialiai bus papuošta ir Atgimimo aikštė, tai kainuos apie 10 tūkst. litų.


Šiame straipsnyje: Kalėdos

NAUJAUSI KOMENTARAI

patiko

patiko  portretas
man labai patiko fraze "paskelbe konkursa ir isrinko nugaletoja" :) Visi juk zino, kaip Klaipedos savivaldybeje renkami nugaletojai ir, kokio skaidrumo buna konkursai. ir taip metu metus... bet visiems yra din dilin

Nea

Nea portretas
Cia kiekvienais metais uz metalo konstrukcija, vietoj tikros egles, po 55 tukstancius litu mokesime? Kas per kainos..?

dk

dk portretas
O man patinka TIKRA egle - ne metalo konstrukcija!!!!!!!!!!
VISI KOMENTARAI 8

Galerijos

Daugiau straipsnių