Svencelėje - triukšminga sezono uždarymo šventė

Vėjo vadeliojimo sezonui artėjant į pabaigą, jėgos aitvarų ir burlenčių mėgėjų pamėgta gyvenvietė ant Kuršių marių kranto - Svencelė, paskutinį rugsėjo mėnesio savaitgalį kviečia į muzikalią ir sportišką dviejų dienų šiltojo sezono uždarymo šventę.

Pasak bendrovės „Svencelės sala“ vadovės Rugilės Malinauskienės, dvi dienas vyksianti fiesta simboliškai uždarys pirmąjį modernaus konteinerių miestelio SVENCELĖ veiklos sezoną, pritraukusį ne tik daug ekstremalaus sporto entuziastų, bet ir pamario krašto svečių.

Ji pasidžiagė, kad jėgos aitvarų ir burlenčių mėgėjų poreikius atitinkanti poilsiavietė, į kurią investuota daugiau nei 1 mln. litų, savaitgaliais sutraukdavo vidutiniškai apie 300 svečių.

Populiariausia pramoga tapo tvenkinyje įrengtas reversinis kabelis su tempimo mechanizmu vandenlntėms („wakeboards“). Jame praktikuotis galėjo ir pradedantieji, ir patyrę sportininkai bet kokiu oru.

Šventinis Svencelės sezono uždarymo savaitgalis startuos rugsėjo 29 d. organizuojamomis ekstremalaus sporto mokyklos varžybomis, ir Lietuvos burlentininkų asociacijos bei „Surfhouse“ vėjo alchemikų rengiamu šalies Burlenčių čempionatu.

Jėgos aitvarų mylėtojai – ir profesionalai, ir merginos, ir vaikai, kviečiami dalyvauti „Kite Freestyle“, „BBE“ (Best Backroll Ever) ir „Fun“ varžybose, kurioms intensyviai rengiasi „Go2kite“ mokyklos komanda.

Renginio organizatoriai tikina, kad šventėje laukiami ne tik patyrę sportininkai ir mėgėjai, bet ir vėjo nesivaikantieji, kurių lauks speciali “SUP hangover” estafetė. Inventoriumi dalyviams bus pasirūpinta, o sėkmė priklausys jau nuo jų pačių.

Savaitgalio fiestą Svencelėje vainikuos laiko patikrinti Manfredo ir St. Stereo miksai gyvai gryname ore.


Šiame straipsnyje: Svencelėjėgos aitvarai

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių