Surinktas eglutes išveš į Vilnių

Uostamiestyje baigėsi akcija „Kalėdinė eglutė - namų šilumai“. Organizatorių teigimu, klaipėdiečiai aktyviai metė eglutes į specialius konteinerius. Akciją planuojama tęsti ir kitais metais.

Akciją „Kalėdinė eglutė - namų šilumai“ iniciavusios įmonės „Specialus autotransportas“ Pardavimų vadovė Erika Valentinienė teigė, jog eglučių surinkta apie 70 proc. konteinerių tūrio - apie 130 kubinių metrų: „Kaip pirmą kartą visai neblogai“.

Specialūs konteineriai buvo sustatyti dešimtiems namų valdų teritorijose. Daugiausia eglučių juos sumetė Pietinės, Sausio 15-osios ir Alksnynės gatvių gyventojai.

Tačiau buvo konteinerių, kur gyventojai neįmetė nė vienos eglutės. Vienas tokių stovėjęs Kuncų gatvėje. Nebuvo populiarus ir konteinerius prie prekybos ir pramogų centro „Akropolis'. Per visą laikotarpį į jį sumestos tik kelios nupuoštos eglutės. E.Valentinienės teigimu, tai labai keista.

Ji neslėpė, jog neapsieita be nemalonumų. Kas trečiame, eglutėms skirtame konteineryje, buvo primesta buitinių atliekų.

„Tikriausiai ne visi žmonės moka skaityti. Ant konteinerių buvo aiškiai parašyta, kam jie skirti. Daugiausia šiukšlės metė Bandužių gatvės gyventojai“, - pasakojo vadovė.

Surinktos eglutės į Vilniuje įsikūrusios bendrovės „Bionovus“ aikštelę bus vežamos pirmadienį. Medeliai bus susmulkinti ir iš jų bus pagamintas biokuras.

Akcija „Kalėdinė eglutė - namų šilumai“ uostamiestyje organizuota pirmą kartą. E.Valentinienės teigimu, ją planuojama organizuoti ir kitais metais.


Šiame straipsnyje: eglutės

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių