Suduotas smūgis Šilutės degtindariams

Šilutės rajono degtindariams policininkai sudavė smūgį – Katyčiuose bei Juškaičiuose demaskuoti bravorai, sulaikytas ir naminę gabenęs vyras.

Antradienį Šilutės rajone degtindarių gildijoje virė aistros. Apie 4 valandą popiet Klaipėdos apskrities policininkai užgriuvo į 1956 metais gimusios moters sodybą. Pareigūnai turėjo išankstinę informaciją apie čia verdamą naminę degtinę.

Malkinėje jie rado 3235 litrus jau pagamintos naminės degtinės.

Sodybos šeimininkė negalėjo su policininkais vykti į komisariatą apklausai, nes moteriai pasidarė bloga. Ji pati išsikvietė medikus. Greitoji pagalba išgabeno ją į Šilutės ligoninę. Tačiau tą patį vakarą moteris grįžo namo. Trečiadienį ketinama ją apklausti policijoje.

Degtindarė policininkams įkliuvo ne pirmą kartą. 2000-aisiais metais ji buvo nuteista už tokį pat nusikaltimą.

Tą pačią dieną Šilutės rajono policininkai patikrino savais būdais gautą operatyvinę informaciją apie tai, kad Juškaičiuose taip pat gaminama naminė degtinė.

Informacija pasitvirtino, ūkiniame vienos šeimos sodybos pastate aptiktas aparatas naminės degtinės gamybai ir 92 litrai gatavos produkcijos. Be to pareigūnai išpylė 4500 litrų brogos.

Apklaustas 1980 metais gimęs vyras neneigė kaltės. Jis aiškino, kad vienkiemyje gyvena su mama ir trimis broliais, bet neturi darbo. Artėjant ūkio darbams, už kuriuos talkininkams paprastai atsiskaitoma namine degtine, bei gimtadieniui, jis sumanęs degtinės pasigaminti pats. Aparatą tam reikalui jis tikino susimeistravęs balandį. Tai buvęs tik antras kartas, kai jis išsivirė stipraus gėralo.

Naminės degtinės tiekėjas įkliuvo Šilutės rajono pareigūnams atsitiktinai. Verslininkų kaime sustabdytas kelių policininkų vyras sukėlė įtarimų. Pareigūnai paprašė parodyti, ką 1958 metais gimęs „Audi 100“ vairuotojas gabeno bagažinėje. Tačiau šis įlipo į automobilį ir bandė pasprukti.

Policininkai leidosi jį vytis. Gaudynių metu poškėjo šūviai. Dukart iššovę į viršų bei bandę prakiurdyti ratus, pareigūnai pataikė tik į bamperį. Bėglys sulaikytas kitam policininkų ekipažui pakojus ant kelio spygliuotą juostą, vadinamą „ežiu“.

Tada paaiškėjo, kad automobilio bagažinėje vyras vežė šešias talpas po 30 litrų ir penkias talpas po 25 litrus naminės degtinės.

Įtariamasis uždarytas į areštinę. Jo laukia bausmė ne tik už naminės degtinės gabenimą, bet ir už nepaklusimą teisėtiems policininkų reikalavimams.


Šiame straipsnyje: naminė degtinė

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių