Studentų nevilioja gyvenimas bendrabučiuose

Nors daugelis pirmakursių verčiasi per galvą, ieškodami, kur apsistoti, norinčiųjų apsigyventi Klaipėdos universiteto bendrabučiuose šiemet sulaukta mažiau nei pernai.

Ažiotažo nėra

Anot Klaipėdos universiteto studijų prorektoriaus Vaidučio Laurėno, kiek tiksliai studentų pageidaus gyventi bendrabučiuose kol kas pasakyti sunku. Tai paaiškės rugpjūčio 12-ąją, kai baigsis antrasis stojančiųjų priėmimo etapas. Tačiau, anot jo, iš pateiktų prašymų skaičiaus, matyti, kad itin didelio bendrabučių poreikio nebus.

"Kol kas turime surinkę mažiau prašymų dėl bendrabučio skyrimo nei pernai. Galbūt prašymų dar sulauksime, nes juos teikti vis dar galima. Tačiau esu tikras, kad jokio ažiotažo nebebus, nes ir norinčių studijuoti šiemet sulaukėme kur kas mažiau nei pernai", – komentavo V.Laurėnas.

Prorektorius pabrėžė, kad šiemet universiteto bendrabučiuose yra 220 laisvų vietų, kurių didžiąją dalį užpildys pirmakursiai. Įsikurti bendrabučiuose norą pareiškė tik septyni vyresnių kursų studentai.

Atsisako bendrabučių

Pasak V.Laurėno, kasmet norą gyventi universiteto bendrabučiuose pareiškia apie 400–500  būsimųjų studentų, tačiau nemaža dalis jų ten gyventi nė neketina.

"Dažnai pasitaiko, kad skiriame bendrabučius, o tik vėliau paaiškėja, kad studentai juose negyvens", – tvirtino pašnekovas.

Dalis studentai, anot prorektoriaus, bendrabučiuose pagyvena tik dvi tris savaites, kol su bendrakursiais išsinuomoja butus, tuomet išsikelia.

Klaipėdoje – pigiau

Daug didesnio populiarumo turėtų sulaukti naujieji Klaipėdos universiteto bendrabučiai, kurie, kaip planuojama, bus pastatyti 2012–2013 m. Jie, anot V.Laurėno, bus kokybiški, gerai įrengti.

"Kai bus pastatyti nauji bendrabučiai, norinčių juose gyventi  greičiausiai netrūks. Juk jie bus kaip trijų žvaigždučių viešbučiai. Žinoma, juose gyventi bus brangiau nei senuosiuose bendrabučiuose", – paaiškino prorektorius.

Už dabartinius bendrabučius studentai kas mėnesį moka vidutiniškai apie 60–70 litų, o šildymo sezono metu apie 130–150 litų. Kaina priklauso nuo to, kiek patys bendrabučio gyventojai per mėnesį išnaudoja vandens, elektros.

"Kainų stengiamės nedidinti, juk suprantame, kad studentų finansinė padėtis nėra labai gera. Dažnai dalį išlaidų kompensuojame, todėl brangimo studentai nepajunta. Tačiau pastebime, kad jie stengiasi taupyti ir elektrą, ir vandenį", – patikino V.Laurėnas.

Studijuojantiems Vilniuje už bendrabučius tenka pakloti nuo 130 iki 200 litų per mėnesį, o prasidėjus šildymo sezonui tenka mokėti papildomai.

Kauno universitetų bendrabučiuose nuomos kainos vyrauja panašios kaip ir Vilniuje.


Šiame straipsnyje: bendrabučiai

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių