Studentų krepšinio fiesta sugrįžta į Klaipėdą

Po studentiškus šalies miestus keliavusi Lietuvos studentų krepšinio lygos (LSKL) „Žvaigždžių diena 2009" po trijų metų pertraukos sugrįžo į uostamiestį. Vienuoliktojo sezono geriausiųjų lygos krepšininkų šventėje numatoma keletas naujovių.

Beveik septynias valandas truksiančioje šventėje dalyvaus 29 - ių lygos komandų atstovai, kurie varžys ir netradicinėse rungtyse.

Šventė prasidės komandiniu metimų konkursu, kuriame universitetui atstovaujantys vaikinas ir mergina turės kuo greičiau įmesti vieną kamuolį į krepšį nuo baudų metimo linijos ir nuo tritaškio.

Studentai varžysis ir komandinėse estafetėse, kuriose ekipos po tris krepšininkus turės kuo greičiau įmesti kamuolį į du krepšius iš trijų skirtingų pozicijų.

Žvaigždžių dienoje tradiciškai bus surengti oro karaliaus ir tritaškių metimų konkursai. Šventės pagrindiniu akcentu turėtų tapti stilizuotas „jūreivių" ir „piratų" mūšis, kuriame rungtyniautų ir vaikinai, ir merginos.

„Žvaigždžių diena rengiama Klaipėdoje, tad nenuostabu, jog čia varžysis ne krepšininkai, o jūreiviai ir piratai. Kadangi mūsų lyga vienintelė, kuri vienija ir vaikinų, ir merginų komandas, jūreiviais ir piratais pabus visi. Per keturis pagrindinių žvaigždžių dienos rungtynių kėlinius aikštelėje pabus ir vaikinai, ir merginos. Kas kėlinuką aikštelėje vaikinus keis merginos, tad nuspėti, jūreiviai ar piratai bus stipresni, bus dar sunkiau" - pagrindinę žvaigždžių dienos naujovę pristatė LSKL prezidentas Rimantas Cibauskas.

 „Žvaigždžių diena - 2009" įvyks gruodžio 14 d. LCC tarptautinio universiteto „Michelsen" sporto centre.

LSKL vienuoliktajame sezone varžosi 29 - ios komandos. Pirmojoje vaikinų grupėje dėl lygos čempionų vardų kaunasi dešimt komandų. Dvylika ekipų kovoja dėl antrosios grupės nugalėtojų titulo. Merginų grupėje savo komandas turi septyni Lietuvos universitetai. 


Šiame straipsnyje: Studentų krepšinis

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių