STT Palangos valdininką įtaria paėmus kyšį

Specialiųjų tyrimų tarnybos (STT) Klaipėdos skyrius kyšininkavimu įtaria Palangos savivaldybės architektūros ir urbanistikos skyriaus vyriausiąjį specialistą Rimantą Armoną.

Nuo praėjusių metų pradžios Palangos savivaldybėje dirbantis R. Armonas rengė medžiagą Nuolatinei statybų komisijai.

Jis atsakingas už projektavimo sąlygų ir statybos leidimų išdavimą, rašo "Lietuvos rytas".

Valdininkui yra pateikti įtarimai, kad už neteisėtai išduotą statybos leidimą galėjo paimti kyšį.

Vienai statybų bendrovei valdininkas Vanagupės gatvėje leido statyti du daugiabučius namus be Nuolatinės statybos komisijos pritarimo.

Prieš 9 metus šioje vietoje bendrovei buvo leista statyti pramogų objektą. Bet po kelerių metų šioje vietoje išaugo daugiabučiai namai. Norint juos įteisinti, reikėjo naujo statybos leidimo, kuriame vietoj pramogų komplekso objektų būtų buvę nurodyti gyvenamieji pastatai.

2008 metų rugpjūčio mėnesį R.Armonas be Nuolatinės statybos komisijos žinios bendrovei išdavė naują leidimą šiame žemės sklype statyti daugiabučius namus, kuriuose jau buvo apsigyvenę žmonės. Prieš kelis mėnesius šie namai buvo pripažinti tinkamais naudoti.

Tai nusprendę valstybinės komisijos nariai nepasigedo statybą palaiminti turėjusios Nuolatinės statybos komisijos posėdžio protokolo. Manoma, kad baigtą statybą tikrinę pareigūnai taip pat galėjo būti papirkti.

R.Armonas tvirtino, kad kalbos apie paimtą kyšį yra prasimanymai.

Jis teigė, kad statybos leidimą išdavė bendrovei pakoregavus pastato projektą, kuriam Nuolatinė statybos komisija esą buvo pritarusi jau anksčiau.


Šiame straipsnyje: kyšininkavimasRimantas Armonas

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių