Stringa Klaipėdos arenos statyba

Klaipėdos arenos statytojai, nesulaukdami žadėto atlyginimo už jau atliktus darbus, grasina nedirbti, kol uostamiesčio savivaldybė nepadengs skolų.

Pramogų ir sporto areną statanti bendrovė "Vėtrūna" jau kuris laikas negali dirbti visu pajėgumu, nes Klaipėdos savivaldybė vėluoja atsiskaityti. "Lietuvos ryto" žiniomis, užsakovai "Vėtrūnai" įsiskolino daugiau kaip 3 mln. litų, rašo "Lietuvos rytas".

"Vėtrūna" įsipareigojusi baigti statyti areną gruodžio 31-ąją, tačiau dėl iškilusių problemų pabaigtuvės gali būti nukeltos į kitų metų balandį. Todėl kyla grėsmė, kad arena nebus tinkamai parengta iki kitąmet vyksiančio Europos vyrų krepšinio čempionato.

"Vėtrūnos" atstovas spaudai Paulius Tamulionis sakė, kad Klaipėdos savivaldybei vėluojant atsiskaityti su rangovais, arenos neįmanoma pastatyti per sutartyje numatytus terminus.

"Problemų būta, tačiau ne dėl mūsų kaltės jos atsirado. Smarkiai padirbėjome, kad per savaitę viskas grįžtų į savo vietas", - tikino Klaipėdos meras Rimantas Taraškevičius.

Arenos statybą finansuoja ir Europos Sąjunga. Beveik 2,5 mln. litų skolą statybininkams sudaro pridėtinės vertės mokestis (PVM), kurio savivaldybė negali padengti ES lėšomis.

"Sutartis dėl ES investicijų skyrimo bus pakoreguota. Gavę lėšas kitais kanalais atsiskaitysime su rangovais", - sakė R.Taraškevičius.


Šiame straipsnyje: Klaipėdos arena

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių