Stabdant mašiną panaudotas ginklas

Pirmadienį popiet VSAT Pagėgių rinktinės Plaškių užkardos pasieniečiai Pagėgių savivaldybės Plaškių kaimo prieigose pastebėjo įtartiną automobilį „Subaru Legacy". Vėliau VSAT pareigūnams kelią bandė blokuoti automobilis "Opel Calibra".

„Subaru Legacy" netoli sienos su Rusija važiavo be valstybinių numerių. VSAT pareigūnai šį automobilį stabdė panaudodami šviesos ir garso signalus bei krivūlę su šviesą atspindinčiu skrituliu.

Vairuotojas nepakluso teisėtam reikalavimui sustabdyti automobilį, nors akivaizdžiai matė VSAT pareigūnų veiksmus. Jis pradėjo pavojingai manevruoti ir sprukti bandydamas išvengti sulaikymo.

Tuomet vienas pasienietis panaudojo tarnybinį vinčesterį - įspėdamas pažeidėją vieną gumos užtaisą iššovė į orą, antrąjį su dujiniu užtaisu - į „Subaru" automobilio stiklą. Tačiau automobilis padidinęs greitį nuvažiavo.

Pasieniečių ekipažas pradėjo jį persekioti. Važiuojant link Pagėgių savivaldybės Rukų kaimo iš krūmynų išvažiavo automobilis „Opel Calibra", kuris blokuodamas kelią pasieniečių visureigiui trukdė sulaikyti beprotišku greičiu sprunkantį „Subaru Legacy".
„Opel Calibra" taip pat bandė pasprukti, tačiau ją netrukus Pagėgių pasieniečiai aptiko paliktą Pagėgių savivaldybės Anužių kaimo miške.

Šiuo automobiliu sprukę ir miške pasislėpę asmenys taip skubėjo, kad paliko auotomobilyje įjungtą garso aparatūrą ir daiktų, kurie, manoma, pravers tiriant šį įvykį.
Patikrinus vietovę ant Nemuno kranto ties Plaškių kaimu, sienos pažeidimo pėdsakų nebuvo. Neabejojama, kad Plaškių užkardos pasieniečiai užkardė planuotą valstybės sienos pažeidimą ir kontrabandinio krovinio per Nemuną gabenimą. Tai patvirtina iš Rusijos pasieniečių gauta informacija, kad maždaug tuo pačiu metu jie savo pusėje sulaikė motorinę valtį su cigarečių kroviniu bei dviem Rusijos piliečiais.  

Apie ginklo panaudojimą Pagėgių rinktinės pareigūnai informavo Tauragės rajono apylinkės prokuratūrą.   Pastaruoju metu sieną su Rusija saugantys pasieniečiai siekia neleisti kontrabandą Nemunu bandantiems iš Kaliningrado srities gabenti asmenims net priartėti prie Lietuvos kranto. Čia dirbantys VSAT pareigūnai žymiai didesnį dėmesį skiria pažeidimų prevencijai. Laikomasi nuostatos, kad tikslingiau neleisti pažeisti sienos, nei turimas jėgas skirti jau pažeidusiesiems ją gaudyti.


Šiame straipsnyje: ginklaspasienisPagėgiaišūvis

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių