Spynas nuo Biržos tilto pjovė ir naktį

Nuo Biržos tilto šalinamos jaunavedžių pakabintos amžiną meilę simbolizuojančios spynos. Darbai pradėti iš vakaro. Kai kurie jaunavedžiai, išgirdę spynos bus nupjautos, suskubo jų atsiimti.

Įmonės „Viadukas“ darbuotojai nuo Biržos tilto turėklų spynas pradėjo šalinti trečiadienio vakarą. Darbus jie pradėjo apie 22 val., o užbaigė 2 val. nakties. Per šį laiką buvo pašalinta tik pusė ant vieno turėklo pakabintų spynų. Ketvirtadienio rytą darbai tęsiami.

„Negalvokite, kad tai lengvas darbas. Reikia laiko“, – pasakojo darbuotojai. Jie tvirtino, kad darbus planuojama užbaigti ketvirtadienį.

Nuo tilto turėklų nupjautos išgraviruotos spynos buvo dedamos į kibirą. Darbuotojai pasakojo, kad trečiadienį buvo pripildyti trys tokie kibirai spynų.

Meilės simboliai nuvežti į įmonės patalpas, kur kurį laiką bus saugomi.

„Gal atsiras norinčių atsiimti. Praėjusį kartą nupjautas spynas saugojome pusę metų. Kai kurias jų jaunavedžiai atėjo atsiimti. Likusias išmetėme. Neturime tiek vietos, kad galėtume saugoti“, – pasakojo darbuotojai.

Kai kurios poros, kurios vestuvių proga buvo pakabinusios spynas ant Biržos tilto turėklų, išgirdusios apie darbus, suskubo jų atsiimti ir išsaugoti kaip prisiminimą. Tokių buvo keturios. Poros pasiėmė nupjautas spynas, nes šių nebūtų buvę įmanoma atrakinti. Jos užrūdijusios.

Pro šalį ėję klaipėdiečiai darbus vertino skirtingai. Kai kurie klausė, kodėl spynas reikia nukabinti. Pasitaikė ir šmaikštaujančių: „Tai ką, trumpina meilę“.

Treti piktinosi, kad spynos šalinamos nuo tilto turėklų: „Jaunavedžiai, kabindami spynas, sudėjo visus geriausius savo jausmus, lūkesčius, viltis. Dabar jos šalinamos. Tikrai nereikėtų taip elgtis“.

Buvo ir pabrėžiančių, kad meilė turi būti laisva ir jos rakinti nereikia, o spynas reikia nukabinti, nes jos gadina tiltą.

Nupjauti visas spynas nuspręsta, nes jos kenkia tiltui ir apsunkins jo pakėlimą.

Abu miesto centre esantys tiltai bus pakelti šeštadienį, kai į remonto vietą bus tempiamas burlaivis „Meridianas“. Pilies tiltas bus pakeltas apie 10 val., o netrukus ir Biržos.


Šiame straipsnyje: Biržos tiltasspynosMeridianas

NAUJAUSI KOMENTARAI

TTT

TTT portretas
Manau kad Klaipėdai tikrai reikia įrengti specialų "meilės" medį, į kurio šakas galima būtų kabinti spynas, kitokius simbolius, kur šeimos galėtų ateiti pasižiūrėti ir po daugelio metų. Reikėtų ir priesaikos simbolių. Jei vertintume ilgaamžiškumą- taigalėtų būti ir vestuvinė alėja su savo dešimtmečių medžiais, išskiriant ir specialius medžius sidabrinėm ir auksinėm vestuvėm.

Kriste

Kriste portretas
Tai ne lietuviška tradicija

a

a portretas
super senai laikas,
VISI KOMENTARAI 26

Galerijos

Daugiau straipsnių