Iš sniego vaduojami darželiai ir mokyklos

Naktį uostamiestyje kritulių nebuvo, oro temperatūra buvo nukritusi iki aštuonių laipsnių šalčio. Rytą Klaipėdoje pakilo vėjas, ėmė smarkiai pustyti. Netrukus ėmė snyguriuoti.

Kelius prižiūrinti bendrovė „Specialus autotransportas” ir šiandien planuoja dirbti visu pajėgumu. Sniegas ir pūga, anot sinoptikų, nesiliaus visą dieną.

„Pažeme pustomą sniegą nuo ryto pagrindinėse gatvėse valė keturi automobiliai. Iki pietų valyti gatvių išvažiuos trylika sniego stumdytuvų. Mūsų automobilių parką vakar papildė dar viena transporto priemonė iš Vilniaus“, - sakė „Specialaus autotransporto“ logistikos direktorius Rimantas Strakšys.

Vakar dieną, kai intensyviai snigo, gatves valė 20 automobilių.  Naktį uostamiestyje dirbo 14  transporto priemonių. Smėliu buvo barstomos įkalnės, nuokalnės ir tiltai. Pagrindinėmis gatvėmis „Specialaus autotransporto” automobiliai važiavo keturis kartus. Šalutinės gatvės du kartus per parą buvo valomos ir barstomos druska. Ant Klaipėdos tiltų, įkalnių ir nuokalnių per parą išbertos 9 tonos smėlio, ant pagrindinių ir šalutinių gatvių išbarstytos 32 tonos druskos.

„Du traktoriai sniego sangrūdas šiąnakt stumdė autobusų stotelėse ir sankryžose. Taip pat išvalėme autobusų apsisukimo aikšteles. Vakar dieną mūsų pagalbos prireikė darželiams bei mokykloms. Savivaldybė prašė nuvalyti įvažiavimus į šias įstaigas, nes automobiliai, vežantys maistą, negalėjo iki jų privažiuoti“, - sakė „Specialaus autotransporto“ logistikos direktorius Rimantas Strakšys.

Į bendrovę ir toliau skambina gyventojai, prašydami nuvalyti gatves, kurios neįtrauktos į Savivaldybės sudarytą valomų gatvių sąrašą. Pasak bendrovės atstovų, žmonės prašo atvažiuoti ir į miesto pakraštyje esančias neasfaltuotas gatves. „Specialaus autotransporto” automobiliai vakar valė ir Dailės parodų rūmų prieigas.


Šiame straipsnyje: sniegasgatvių valymas

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių