Sniego aikštelės liks pustuštės

Miesto valdžia paskyrė specialias aikšteles, į kurias galėtų būti iš miesto vežamas sniegas. Tačiau greičiausiai jos liks tuščios, nes ši paslauga brangi.

Klaipėdos savivaldybės administracijos direktoriaus įsakymu paskirtos trys specialios aikštelės sniegui Pievų, Medelyno ir Žardupės gatvėje.

Pirmojoje gali būti laikomas sniegas surinktas iš mieste esančių parkų, pėsčiųjų zonų, žaidimų aikštelių. Aikštelė Medelyno gatvėje skirta iš šiaurinės miesto dalies, o Žardupės iš pietinės surinktam sniegui vežti.

Pastaroji vieta laikyti sniegui buvo paskirta ir anksčiau, kitos dvi - naujos. Anksčiau tokia aikštelė buvo ir Kaštonų gatvėje, tačiau dėl gyventojų nusiskundimų sniegas čia nebevežamas.

Parastai sniegas vežamas iš aikščių, skverų prieš įvairius minėjimus. Iš miesto gatvių sniegas išvežamas užsakomas tik esant kritinėms situacijoms, kai sniegas trukdo eismui.

Į nustatytas vietas sniegas gali būti vežamas ir iš prekybos centrų aikštelių. Tačiau, anot Klaipėdos savivaldybės Aplinkos kokybės skyriaus vedėjo pavaduotojos Rasos Povilanskienės, ši paslauga nėra populiari, nes yra brangi. Privačios įmonės paprastai sniegą laiko savo teritorijose.

„Viskas atsiremia į pinigus. Ekonominis sunkmetis, kur čia sniegą veši. Privačios įmonės gali laikyti ir savo teritorijose. Čia jų reikalas. Žinoma, esant būtinybei jie gali vežti sniegą ir į nustatytas vietas. Tik vežėjai turi pranešti, iš kur vežamas sniegas“, - aiškino R.Povilanskienė.

Vežėjai dėl gatvėse supiltų sniego kalvų gyventojams pataria nesibaiminti - joms ištirpus gatvės ir aikštės nepatvins. Vandenį surinks lietaus kanalizacija.


Šiame straipsnyje: sniegas

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių