„Smeltės“ mokyklą siūlys privatizuoti

Miesto vadžiai bus siūloma svarstyti galimybę į privatizuojamų objektų sąrašą įtraukti buvusios „Smeltės“ mokyklos pastatą, kuris saugumas kaip kultūros vertybė.

Prieš kelis mėnesius Nemuno gatvėje esantis 1905 metais pastatyta Smeltės priemiesčio mokykla, kuri laikoma gražiausia iki antro pasaulinio karo statyta pradinė mokykla Klaipėdos apskrityje, degė.

Savivaldybė artimiausiu metu ruošiasi užsandarinti ugnies suniokotą pastato stogą.

Miesto ūkio komiteto pirmininkas Vidmantas Plečkaitis „Smeltės“ mokyklą reikėtų įtraukti į privatizuojamų objektų sąrašą.

„Nespėjame remontuoti to pastato. Jį reikia sutvarkyti. Viena iš išeičių - jo įtraukimas į privatizavimo fondą“, - tvirtino komiteto pirmininkas.

V.Plečkaitis pabrėžė, jog į privatizuojamų objektų sąrašą reikėtų įtraukti su sąlyga, kad savininkas jį turi atstatyti. Politiko nuomone, pastato turėtų susidomėti uosto įmonės. Jame bendrovės galėtų įkurti savo administraciją.

„Smeltės“ mokykla patenka į uosto rezervinę teritoriją. Prieš dešimt metų buvo patvirtintas planas pagal, kurį pastatas turėtų būti nugriautas.

Tačiau šis pastatas yra įtrauktas į kultūros saugomų objektų sąrašą. Dėl to jis negali būti nugriautas.

V.Plečkaičio teigimu, Klaipėdos valstybinio jūrų uosto direkcija yra pasakiusi, kad jai šio pastato nereikia. Dabar ruošiami 2000 metais patvirtinto planai pakeitimai.

Komiteto pirmininko nuomone, į privatizuojamų objektų sąrašą reikėtų įtraukti ir buvusią vyninės „Metų laikai“, nes ji daug metų nėra tvarkoma.

„Pastatas perduotas Tautinių mažumų bendrijų ir kultūros centrui, tačiau jis nėra tvarkomas. Žada investuoti, bet nieko nedaro. Šį klausimą ir reikia išspręsti“, - teigė V.Plečkaitis.

Klaipėdos savivaldybės Statybos leidimų ir statinių priežiūros skyriaus vedėjas Gediminas Pocius tvirtino, jog Nuolatinėje statybos komisija iš Tautinių mažumų bendrijų ir kultūros centro yra gavusi „Metų laikai“ atstatymo projektą.


Šiame straipsnyje: Smeltės mokyklaPaveldas

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių