Skelbimai: kokia Klaipėdoje butų ir jų kainų pasiūla?

Nors pamažu atsiranda daugiau nekilnojamojo turto ieškančiųjų, besidominčiųjų individualiais namais, tačiau butai vis dar yra paklausiausi ir prieinamiausi daugumai nekilnojamojo turto pirkėjų. 

Pranešime pateikiama informacija apie skelbimuose siūlomų butų kainų pokyčius, vidutines kainas ir pasiūlos rodiklius.

Metinis pokytis

Parduodamų butų skelbimuose pateikiamos vidutinės siūlomos butų kainos nuo praėjusių metų liepos Klaipėdoje nukrito apie 25–30 proc. Vilniuje ir Kaune - apie 20 proc.,. Panašūs pokyčiai ir Šiauliuose bei Panevėžyje: Šiauliuose per metus siūlomos butų kainos sumažėjo apie 20 proc., Panevėžyje – vidutiniškai 25 proc.

Šių metų kainų pokytis

Nuo šių metų pradžios skelbimuose siūlomos parduodamų butų kainos taip pat krito. Skelbimų kainų statistika rodo, kad kainų pokytis penkiuose didžiausiuose šalies miestuose siekia 5–10 proc. Net ir naujuose skelbimuose kainos būna mažinamos: apie 10 proc. per paskutinį mėnesį įdėtų skelbimų savininkai mažina kainas.

Vidutinės siūlomos kainos 

Klaipėdos Senamiestyje butus siūloma įsigyti vidutiniškai už 5000–5500 Lt/kv. m, Alksnynės mikrorajone – už 2700–3000 Lt/kv. m, Bandužiuose už 2000–2500 Lt/kv. m. 

Pasiūlos rodikliai

Apžvelgiant butų pasiūlą matyti, kad nuo metų pradžios skelbimų apie parduodamus butus skaičius yra išaugęs. Vilniuje ir Kaune jų padaugėjo penktadaliu, Klaipėdoje – dešimtadaliu. Tačiau nors butų pasiūlymų nestinga, Aruodas.lt apklausoje dalyvavę respondentai teigia, kad kokybiškų butų už gerą kainą rinkoje pakankamai greitai nelieka – jie sulaukia pirkėjų. 


Šiame straipsnyje: butų pardavimas

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių