Skelbiama akcija „Mieste be savo automobilio“

Skuodo rajono savivaldybė, prisijungdama prie didžiųjų Europos ir Lietuvos miestų, ragina visus miestelio gyventojus atkreipti dėmesį į neigiamą transporto poveikį aplinkai ir žmonių sveikatai: Europos judriosios savaitės metu (rugsėjo 16-22 dienomis) kuo mažiau važinėti automobiliais, daugiau vaikščioti pėsčiomis arba naudotis viešuoju transportu, aplinkos neteršiančiomis susisiekimo priemonėmis, o rugsėjo 22 d., akcijos „Mieste be savo automobilio" metu, prašoma visiškai nesinaudoti automobiliu.

2002 m. pirmą kartą Europoje surengta judrioji savaitė. 320 Europos miestų (tarp jų ir penki Lietuvos didmiesčiai) palaikė šią iniciatyvą. Akcijai pavykus ir pastebėjus visuomenės susidomėjimą, ji rengiama kasmet rugsėjo 16-22 dienomis.

Aplinkos ministerija 2001 m. pasirašė Europos Sąjungos šalių ministrų ir kitų aukšto rango atstovų deklaraciją, kuria sutarta kasmet rugsėjo 22-ąją rengti Europos miestų akciją „Mieste be savo automobilio".

Šių metų Europos judriosios savaitės ir akcijos „Mieste be savo automobilio" tema - „Švarus oras - visiems!".

Labiausiai orą teršia į atmosferą išmetami pramonės įmonių ir transporto priemonių, kurių vis gausėja augant miestams, teršalai.



NAUJAUSI KOMENTARAI

SUSIJĘ STRAIPSNIAI

Galerijos

Daugiau straipsnių