Šiukšlės kiršina verslininkus ir valdžią

Klaipėdos apskrities smulkieji verslininkai sako esantys slegiami per didelės mokesčių naštos. Dabar juridiniams asmenims aktualiausia liepos mėnesį įvesta rinkliava už atliekų išvežimą. Verslininkai tvirtina, jog miesto valdžia įvedusi naują mokestį juos stumia į bankrotą, nes už šiukšles jiems dabar reikia mokėti 10 kartų daugiau nei anksčiau. 

Klaipėdos apskrities verslininkų asociacijos pirmininkės Nijolės Hansen manymu, neteisėta, jog mokestis už atliekas turi būti mokamas už pusmetį, o jo dydis apskaičiuojamas pagal turto plotą. 

„Už šiukšles moka teršėjas, o ne kvadratiniai metrai. Mokestis privalo būti skaičiuojamas pagal tam tikrą atliekų kiekį, kuris kas mėnesį skiriasi, todėl mokėti reikia pagal faktą, o ne į priekį", - sakė N.Hansen.

Savo nepasitenkinimą verslininkai išsakė Klaipėdos savivaldybės atstovams. Ketvirtadienį Tarybos posėdyje bus pristatytas patobulintas vietinės rinkliavos projektas, kuriame nurodyta, jog juridiniai asmenys kurie turėjo sutartis su atliekų vežėjais iki 2008 m. liepos 1 dienos, gali atnešti į Klaipėdos regiono atliekų tvarkymo centrą sutartis ir jiems bus leista mokėti rinkliavą pagal realų atliekų kiekį, už toną mokant 203 litus. Taip pat numatyta galimybė, jog patalpose veiklos nevykdantys verslininkai gali būti atleisti nuo rinkliavos mokėjimo.

Net jeigu Taryba pritars pakeitimams, verslininkai nežada nurimti. Jų manymu, 203 litų mokestis už toną šiukšlių yra per didelis. Nijolė Hansen sako, nesuprantanti kuo remiantis buvo apskaičiuotas toks rinkliavos dydis.

Verslininkai tiki, jog padėtis pasikeistų, jei teismas priimtų savivaldybei nepalankų sprendimą. Priminsime, jog seimo narys Vytautas Čepas kreipėsi į teismą, kad išsiaiškinti ar vietinės rinkliavos projektas atitinka įstatymus. Teismas dar nepriėmė galutinio sprendimo.



NAUJAUSI KOMENTARAI

SUSIJĘ STRAIPSNIAI

Galerijos

Daugiau straipsnių