Situacija Klaipėdos gatvėse - sudėtinga

Ketvirtadienį vakare ėmus snyguriuoti, kritulių kiekis uostamiestyje nemažėja iki šiol. Sinoptikai prognozuoja, kad tokie orai laikysis visą savaitgalį.

Kelius Klaipėdoje prižiūrinti kompanija „Specialus autotransportas“ nuo vakar vakaro dirba nesustodami maksimaliu pajėgumu.

„Šiuo metu uostamiestyje šlapdriba. Sniegas yra šlapias ir lipnus, kimba, todėl jį sunku valyti. Kritulių iškritimas nesustojantis, vėjas taip pat nemažas, tad nuvalę gatvę ir vėl grįžę randame tiek pat sniego. Kol kas maksimalių pajėgų mažinti tikrai nežadame,“ - pasakojo „Specialaus autotransporto“ logistikos direktorius Rimantas Strakšys.

Ir naktį, ir šiuo metu mieste dirba 20 transporto priemonių. Valomi ir barstomi pagrindiniai keliai, o po pietų „Specialus autotransportas“ imsis šalutinių Klaipėdos gatvių, kad gyventojai galėtų saugiai grįžti iš darbų namo. Per pastarąją parą uostamiestyje išberta apie 54 tonas druskos.

Nors visą naktį snigo ir kelius prižiūrinti kompanija dirba be sustojimo iki šiol, naktį vežė susikaupusį sniegą. Iš Klaipėdos aikščių, gražiausių miesto vietų bei automobilių stovėjimo aikštelių į specialų sąvartyną buvo išvežta 19 didelių konteinerių sniego.   

Sinoptikų teigimu, pajūryje krituliai nenustos kristi, o gal net smarkės ne tik šiandien, bet ir visą savaitgalį. Sniegas kaitaliosis su šlapdriba. Pučiant gana gūsingam šiaurės rytų, rytų vėjui, vietomis pustys, kils trumpalaikė pūga. Temperatūra bus 2- 4 laipsniai šalčio dieną, o naktį gali nukristi iki 6 laipsnių šalčio.

Kelius uostamiestyje prižiūrinti kompanija “Specialus autotransportas” intensyvaus darbų grafiko nekeičia, dirbs šiandien ir savaitgalį maksimaliu pajėgumu visą parą. 


Šiame straipsnyje: sniegasgatvių valymas

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių