Šilutiškiai – „grybų karaliai“

Savaitgalį Varėnoje šurmuliavo Grybų šventė. Varėnos rajono savivaldybės kvietimu, joje dalyvavo ir Šilutės rajono savivaldybės 12 darbuotojų delegacija.  

Šventė prasidėjo 6 val. ryte Lietuvos grybavimo čempionatu etnografinio Žiūrų kaimo miškuose. Šilutiškiai šeštajame grybavimo čempionate dalyvavo jau trečiąjį kartą. 

Čempionate varžėsi per 60 komandų ne tik iš Lietuvos, bet ir iš Baltarusijos bei Latvijos.  

Komandas, kurias sudarė po 4 dalyvius (Šilutei atstovavo Administracijos vyriausioji specialistė karo prievolei administruoti Jūratė Bandzienė, Viešųjų pirkimų tarnybos vyriausioji specialistė Stasė Avižinienė, Planavimo ir plėtros skyriaus vyriausieji specialistai Vaidotas Martinkus ir Rūtenis Jankauskas) į mišką palydėjo kaimiškos muzikos kapela, o po dviejų su puse valandos (tiek truko grybavimas) sutiko su liaudiškomis dainomis ir dzūkiška grybiene.  

Pasibaigus grybavimui ir reikliems teisėjams pasvėrus grybus, paaiškėjo, kad daugiausia valgomų grybų surinko Šilutės rajono savivaldybės komanda „Šilutės kablys" - 28,8 kg. Komandai įteiktas Varėnos rajono savivaldybės mero padėkos raštas ir suvenyrai - juodosios keramikos baravykai-žvakidės.

Pereinamoji Mero taurė atiteko „Kremblių" komandai iš Trakų rajono savivaldybės Paluknio seniūnijos, surinkusiai daugiausiai baravykų, voveraičių ir žaliuokių (beveik 5 kg). Iš viso čempionato dalyviai surinko 212 kg (2007 m. - 506 kg) grybų, o 14 komandų į finišą nesuspėjo. 

Vėliau grybavimo čempionato dalyviai lankėsi Varėnoje, kur vyko miesto šventė „Varėna - Europos grybų sostinė".


Šiame straipsnyje: grybaičempionatas

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių