Šilutės policija stiprins geležinkelio priežiūrą

Pastaruoju metu padažnėjo atvejų, kai paaugliai iš chuliganiškų paskatų gadina geležinkelio įrangą: daužo lokomotyvų, keleivinių vagonų, geležinkelio stotelių langų, šviesoforų stiklus, ant geležinkelio bėgių padeda daiktus.

Jau kovo mėnesį Šilutės rajone užfiksuota viena tokio pobūdžio nusikalstama veika ir daug administracinių teisės pažeidimų. Atsižvelgiant į susidariusią sudėtingą situaciją geležinkeliuose, iki šių metų pabaigos Klaipėdos apskrities vyriausiojo policijos komisariato Šilutės rajono policijos komisariato prižiūrimoje teritorijoje policijos pareigūnai vykdys policines ir prevencines priemones „Saugi aplinka geležinkelyje“.

Policininkai į viešo ir neviešo patruliavimo maršrutus įtrauks vietas su geležinkelio ruožais, bendraus su suaugusiais ir nepilnamečiais gyventojais, įsikūrusiais netoli geležinkelių, gyvulių ganiavos metu primins, kaip tinkamai ganyti gyvulius, kad nekeltų grėsmės geležinkelių transportui, skatins gyventojus informuoti policijos pareigūnus apie pastebėtus daromus administracinius teisės pažeidimus, nusikalstamas veikas, tikrins jaunimo susibūrimo vietas. Taip bus siekiama įgyvendinti veiksmingą nusikalstamų veikų ir administracinių teisės pažeidimų prevenciją, užtikrinant viešosios tvarkos apsaugą geležinkelių transporte ir eismo saugumą geležinkelių pervažose, užkardant geležinkelio įrangos gadinimą.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių