Šieno stirtoje – degtinės fabrikėlis

Šilutės rajone, Katyčių kaime du teisti 25-erių jaunuoliai naminę degtinę virė po šiaudais paslėptoje pašiūrėje.

Vidury laukų pašalinių akims degtindarių buveinė turėjo atrodyti kaip šieno stirta. Tačiau didžiulėje, šimto kvadratinių metrų ploto medinėje pašiūrėje buvo įrengtas naminės degtinės varymo fabrikėlis.

Vėlų antradienio vakarą Šilutės kriminalistų surengtos operacijos metu pavyko sulaikyti du 25-erių metų jaunuolius. Šie du vietos gyventojai jau buvo spėję pagaminti didžiulį kiekį naminės degtinės, bei raugo.

Vyrai buvo spėję paruošti 110 litrų degtinės. Varykloje pareigūnai rado 10 tūkst. litrų raugo.

Degtindariai nesibaimino ne tik policijos, bet ir elektros tinklų tikrintojų. Metalines statines su raugu vyrai kaitino vagiama elektros energija.

Abu naminės gamintojai uždaryti į areštinę. Vienas jų už naminės degtinės gamybą ir laikymą teistas du kartus, kitas buvo įkliuvęs net tris kartus.

Kam priklauso laikina medinė pašiūrė ir kieno žemėje vyrai buvo įkūrę naminės fabrikėlį, kol kas aiškinamasi.

Tą patį antradienio vakarą Šilutės policijos pareigūnai Švėkšnos seniūnijos Inkaklių kaimo miške aptiko kitą naminės degtinės virimo fabrikėlį.

Čia ugnlę po raugo pilna statine kurstė 37-erių vietinis gyventojas. Vyras buvo spėjęs išvirti 24 litrus naminės. Pareigūnai konfiskavo 410 litrus paruošto raugo.

Du naminės degtinės fabrikėlius pavyko atskleisti ir Kretingos policijos pareigūnams.
Šio rajono Imbarės seniūnijos Lelių kaime 37-erių metų vietos gyventojos sodyboje aptikta 38-erių litrų talpa. Jis buvo sklidina naminės degtinės.

Tą pačią antradienio dieną pareigūnai šio rajono Kurmaičių kaime vietos gyventojo sodyboje aptiko aliumines statines, pilnas naminės degtinės. Ūkiniame pastatėlyje iš viso buvo paslėpta 45 litrai degtinės.

41-erių metų sodybos šeimininkas apklaustas, tačiau nesulaikytas.
Į
vykius tiria Šilutės ir Kretingos rajonų policijos pareigūnai.


Šiame straipsnyje: naminė degtinė

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių