Šešis žmones pražudžiusio A.Klumbio byla - vėl teisme

Šiandien Lietuvos aukščiausiojo teismo teisėjų kolegija išnagrinėjo A.Klumbio ir prieš dvejus metus per tragišką avariją žuvusių dviejų šeimų artimųjų kasacinius skundus dėl Klaipėdos apygardos teismo nutarties.

Klaipėdos apygardos teismo sprendimu, 29 metų A.Klumbiui skirta 8 metų laisvės atėmimo bausmė atvirojoje kolonijoje, iš jo nukentėjusiesiems priteistas 440 tūkst. litų neturtinės žalos atlyginimas. Šešis žmones pražudęs klaipėdietis įsitikinęs, kad jam skirta laisvės atėmimo bausmė yra per griežta ir prašo ją sušvelninti.

Tragiška avarija įvyko 2007 m. liepos 18 d. automagistralėje Vilnius - Klaipėda, Saulažolių kaimo ribose. Neblaivus A.Klumbys automobiliu „Opel Calibra" pasivijo ta pačia kryptimi važiavusį „Renault Espace" ir trenkėsi į jo galą. Po smūgio „Renault", kuriame buvo šeši žmonės, išvažiavo į priešpriešinę eismo juostą. Tuomet į „Renault" rėžėsi vilkikas „Volvo".

Po šio smūgio „Renault" vertėsi ir užsiliepsnojo. Jame sudegė vyras, dvi moterys bei du vaikai. Viena mažametė žuvo iškritusi pro mašinos langą.

Avarijos kaltininkas A.Klumbys tvirtino tądien išgėręs du butelius alaus. Vairuodamas automobilį jis buvo itin neatsargus - nesulėtino greičio važiuodamas keliu, kuriame dėl remonto jis buvo apribotas. Vaikinas bandė lenkti lėtai važiuojančias mašinas iš dešinės. Atsidūręs prieš pat betono atitvarą, jis nesustojo ir bandė įsisprausti tarp mašinų. Taip jis atsitrenkė į priekyje važiavusį automobilį ir pastūmė jį po priešais atvažiuojančio vilkiko ratais.

Žuvusiųjų artimieji Aukščiausiojo teismo prašo A.Klumbiui skirti maksimalią įstatyme nustatytą bausmę - 10 metų laisvės atėmimo, ją atliekant ne atvirojoje kolonijoje, o pataisos namuose. Jie taip pat siekia, kad būtų priteistas 7,5 mln. litų neturtinės žalos atlyginimas. Su tokia suma nesutinka A.Klumbio advokatas.

Aukščiausiasis teismas savo verdiktą skelbs kitų metų sausį.


Šiame straipsnyje: artūras klumbys

NAUJAUSI KOMENTARAI

SUSIJĘ STRAIPSNIAI

Galerijos

Daugiau straipsnių