Senoviniai automobiliai Klaipėdoje palydėjo vasarą

Uostamiesčio gatvėse šeštadienį galima buvo grožėtis prieš pusšimtį metų ir seniau pagamintais automobiliais.

Senovinių automobilių ir motociklų klubo „Diližanas“ nariai nusprendė iškilmingu paradu uždaryti vasaros sezoną. Keliolikos automobilių eilė pajudėjo nuo prekybos centro „Big“. Išsirikiavusi per  pagrindines miesto gatves galiausiai kolona pasiekė Kruizinių laivų terminalą.

„Šventė pavyko, tik lietus šiek tiek sutrukdė. Keli automobiliai vos įveikė staiga prapliupusią liūtį. Miesto gatvėse tuoj pat susitelkė didžiulės balos, tad jas reikėjo atsargiai įveikti, kad neužpiltume variklių“, – aiškino klubo prezidentas Valerijus Rajevskis.

Seniausias parade dalyvavęs automobilis – prieš 70 metus pagamintas „Dodge“. Jo savininkas į paradą atvyko iš Kretingos.

„Ši tradicija palydėti vasaros sezoną rengiam nuo 2001 metų. Kiekvienais metais vis sulaukiam svečių ir iš kitų klubų – Kretingos, Šilutės“, – aiškino V.Rajevskis.

Techninio paveldo išsaugojimo bacila vienija įvairaus amžiaus ir profesijų žmones.

„Klubo nariai – nuo studentų iki turčių ar bedarbių. Ir nesvarbu kiek ir kokių automobilių turi, mes niekuomet nesiekėme savo veiklos sukomercinti. Mūsų renginiai visuomet atviri visuomenei“, – sakė klubo vadovas.

Esą prieš pat renginį kelis dalyvius apėmė panika, kai ankstyvą rytą jų saugotos ir blizgintos relikvijos „atsisakė“ išriedėti iš garažų.

„Bent keliems nariams tai tikrai automobilių varikliai neužsivedė. Tačiau nieko nepadarysi, čia – technika“, – juokėsi klubo vadovas.

Lietuvoje oficialiai registruoti 8 senovinių automobilių mėgėjų klubai. Tačiau savaime yra susibūrę ir daugiau šios technikos fanų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių