„Senojo turgaus“ įstatinis kapitalas kursto aistras

Uostamiesčio tarybos vėl bus prašoma patvirtinti į uždarąją akcinę bendrovę pertvarkomos savivaldybės įmonės „Senasis turgus“ įstatinį kapitalą. Praėjusio posėdžio metu šis klausimas buvo atidėtas.

Kartu su įstatiniu kapitalu patvirtinti bus pateikti ir parengti pertvarkomos įmonės įstatai. To praėjusio posėdžio metu reikalavo kai kurie tarybos nariai.

Klausimą dėl pertvarkomos įmonės „Senasis turgus“ įstatinio kapitalo ir įstatų antradienį svarstė miesto tarybos kolegija.

„Turime apsispręsti, ar teikti šį klausimą tarybai kito posėdžio metu, ar galima tikėtis, kad tam bus pritarta“, – tvirtino Klaipėdos savivaldybės vicemeras Artūras Šulcas.

Projektą pristačiusi Finansų ir turto departamento direktorė Aldona Špučienė aiškino, kad projektas pakoreguotas ir atsižvelgta į tarybos narių pastabas.

Pasak Klaipėdos savivaldybės administracijos direktorės Juditos Simonavičiūtės, jei reikės iš naujo atlikti turto, kuriuo formuojamas įmonės įstatinis kapitalas, vertinimą, tai gali užtrukti dar metus.

Įmonės „Senasis turgus“ įstatinį kapitalą siūloma formuoti savivaldybei priklausančiu turtu, kurį patikėjimo teise valdė ši bendrovė.

Nepriklausomi turto vertintojai nustatė, kad pastatų ir kilnojamojo turto vertė siekia 5 mln. 972 tūkst. litų. Toks ir būtų bendrovės „Senasis turgus“ įstatinis kapitalas – pastatai ir kilnojamasis turtas patektų jos nuosavybėn.

Tačiau politikai nustatytų, kad 100 proc. uždarosios akcinės bendrovės „Senasis turgus“ akcijų priklausytų savivaldybei. Vienos akcijos nominali vertė būtų lygi litui.

Numatoma, kad dalį pastatų būtų galima parduoti rinkos kaina, o gautus pinigus skirti naujo paviljono statybai ar senojo rekonstrukcijai, nes dabar turgavietėje yra labai mažai prekybos vietų, kur būtų galima prekiauti ir žiemą.

Tarybos kolegija pritarė investavimui į įmonės įstatinį kapitalą ir įstatams. Tam turi pritarti miesto taryba.



NAUJAUSI KOMENTARAI

stase

stase portretas
tai kas ten bus..nera kur beapsipirkt..naujam tai irgi girtuokliu urvu tapo.

bus

bus portretas
Buvo turgavietė ir bus-UAB "senasis turgus" -atnaujinta prekyvietė."Prichvatizavo" :::))) Sėkmės:)

karmuška

karmuška  portretas
Čia ta pati įmonė, kur Karmanovui "už nuopelnus" vagiant liberalams ruošiama šilta vietelė su solidžiu atlyginimu ?
VISI KOMENTARAI 4

Galerijos

Daugiau straipsnių