Senamiestyje „apsigyvens“ butaforiniai klaipėdiečiai

Atgyjantis Klaipėdos senamiestis vasarą miestiečiams bei svečiams žada gausybę renginių, į kuriuos juos kvies senųjų klaipėdiečių butaforijos.

Jie bus sukurti remiantis senomis muziejaus archyve sukauptomis fotografijomis, kuriose įamžinti įvairių profesijų klaipėdiečiai. Tad jau netrukus siaurose Klaipėdos gatvelėse – prie įstaigų, kavinių meno galerijų, turėtų atsirasti amatininkus, kepėjus, mėsininkus, žvejus ir kitus miestiečius vaizduojančios figūros.

Pirmieji klaipėdiečiai – Prūsijos princesė Viktorija Luizė bei jos sutuoktinis hercogas Ernestas Augustas – jau stovi prie Klaipėdos turizmo ir informacijos centro. Jie savo autentiškumu ne tik džiugins visus praeivius, bet bus ir informacijos šaltiniai – jų kišenėse bus talpinami lankstinukai su senamiesčio kultūrinių renginių programomis.

Liepos mėnesį senamiestyje šurmuliuos ne tik gyventojų jau pamėgtas Blusų turgus, vyks knygų mainai, bet ir bus apstu koncertų, vaidinimų, vyks kino naktys ir kiti renginiai. Dauguma jų nemokami.

Pasak vieno iš senamiesčio gaivintojo Romando Žiubrio, šiais renginiais siekiama nepasipelnyti, bet suvienyti visų klaipėdiečių idėjas ir iniciatyvas, skatinti jų bendruomeniškumą.

Rugpjūtį planuojama organizuoti temines gatvių šventes. Pasak jo, Kepėjų gatvėje planuojama Pyragų šventė, Turgaus gatvėje vyks šventinis turgelis, Mėsininkų gatvėje norima surengti masinį miestiečių pikniką, kuriame visi galėtų išsikepti ir paskanauti dešrelių ar kitų mėsos kepinių.


Šiame straipsnyje: klaipėdos senamiestispajūris

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių