S.Dobilinskas gynė vaikus nuo girtų nusikaltėlių

Sekmadienį gimtadienį šventęs Sigitas Dobilinskas gynė savo ir brolio vaikus bei pats bėgo nuo įsiutusių Girulių chuliganų.

Buvęs Klaipėdos valstybinio jūrų uosto generalinis direktorius gyvena Giruliuose. Savaitgalį jo pasveikinti atvyko brolio šeima.

Kol suaugusieji vaišinosi, brolių atžalos nusprendė nueiti iki jūros. Apie aštuntą vakaro S.Dobilinsko dukra ir jos pusbrolis bei pusseserė pajuto, kad juos seka du apgirtę vyrai. Netrukus jie pavijo paauglius ir pradėjo juos mušti.

S.Dobilinsko dukra spėjo telefonu pasikviesti tėvą. Netrukus gelbėti vaikus atskubėjo Sigitas ir Rimantas Dobilinskai.

„Mes pamatėme du jaunus mažaūgius vyrus. Buvo ir dvi moterys. Klausėm, ko kabinėjasi. Jie puolė mus. Vienas su sulaužytu žandikauliu, nebylys. Abu buvo girti ir labai agresyvūs. Teko nuo jų atsimušinėti, mat jie turėjo pagalius. Mes atsistumdėm. Užpuolikai buvo labai aršūs, puolė. Kol policija tavažiavo, taip ir gainiojo mus su lazdom po Girulius. Iš šono tai turėjo atrodyti juokingai: dvimetrinis „ambalas“ bėga nuo daugiau nei visa galva mažesnio pacanioko su lazda. Bet ką daryti, užduosi jam, paskui aš likčiau kaltas. Tektų teisintis ar tai buvo būtinoji gintis. Sakytų, kad užpuolė vaikai, ir mes juos sumušėme. Paprastai tokių incidentų stengiuosi išvengti“, - pasakojo S.Dobilinskas.

Chuliganai nereikalavo iš vaikų jokių brangesnių vaikų ar telefonų. Paviję berniukui sudavė lazda, o 17-metei S.Dobilinsko dukterėčiai trenkė buteliu per veidą.

Vaikus gynę vyrai vėliau džiaugėsi, kad skubėdami nepasiėmė peilio ar kito pavojingo daikto, kuriuo būtų galėję sužeisti užpuolikus.

Chuliganai - ne kartą teisti broliai Andrius ir Paulius Kriučkovai. Abu įtariamieji sulaikyti ir uždaryti į areštinę.


Šiame straipsnyje: užpuolimas

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių