Savaitgalį sniego Klaipėdoje nežadama

Anot sinoptikų, artimiausias paras uostamiestis kritulių neturėtų sulaukti. Vakar pajūris, nors ir per trumpą laiką, sniego gavo gausiai.

Pusę devynių ryte ėmus snyguriuoti, o po valandos - stipriai snigti, iki 13 valandos Klaipėdoje kritulių iškrito apie 5-6 centimetrus. Kelius uostamiestyje prižiūrinti kompanija „Specialus autotransportas“ įveikė staiga užgriuvusį sniegą gatvėse. Įmonės automobiliai dirbo maksimaliu pajėgumu visą dieną. 

„Mieste 21 automobilis valė ir barstė pagrindinius kelius ir ten, kur važinėja visuomeninis transportas. Nustojus gausiai snigti, 18 transporto priemonių patraukė į šalutines gatves, kur dirbo iki vėlyvo vakaro,“ - pasakojo „Specialaus autotransporto“ logistikos direktorius Rimantas Strakšys. 

Naktį uostamiesčio gatvėse dirbo 17 transporto priemonių. Kelius Klaipėdoje  prižiūrinčios kompanijos „Specialus autotransportas“ automobiliai valė ir barstė svarbiausius miesto kelius, įkalnes, nuokalnes bei tiltus. Paryčiais buvo platinamos sniego gausos susiaurintos gatvės, valomos ir barstomos sankryžos, apsisukimai, autobusų sustojimai ir šalutinės gatvės. 

Per pastarąją parą uostamiestyje buvo išberta apie 28 tonos druskos. Pagrindiniai Klaipėdos keliai nuvalyti 6 kartus, o šalutinės gatvės - 2-3 kartus. 

„Šiuo metu atliekame miesto švarinimo darbus. Šaliname likusias sniego sankaupas, iš galutinių autobusų stotelių ir iš parkavimo aikštelių vežame sniegą. Stebime prognozes ir situaciją. Visi automobiliai yra parengti, jei orų prognozės nepasitvirtintų ir tektų kovoti su sniego gausa,“ - teigė „Specialaus autotransporto“ logistikos direktorius Rimantas Strakšys. 

Naktį Klaipėdoje buvo 12, o šiuo metu - 6 laipsniai šalčio. Savaitgalį pajūriui sinoptikai žada be kritulių, spaus 7-16 laipsnių šaltis. Gatvėmis uostamiestyje besirūpinanti kompanija “Specialus autotransportas” dirbs budėjimo rėžimu. Kelius savaitgalį barstys ir valys 12-13 automobilių.   


Šiame straipsnyje: sniegasgatvių valymas

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių