Savaitgalį orai nedžiugins

Džiaugtis pavasariškai šiltu oru savaitgalį uostamiesčio gyventojams ir vėl neteks -  vakarų vėjas į pajūrį atgins debesis ir šaltį.

Šiltas oras uostamiesčio gyventojus džiuginti turėtų tik penktadienį, kuomet įsidienojus oro temperatūra sušils iki 17-19 laipsnių.

Lietuvos hidrometeorologijos tarnybos Klaipėdos skyriaus vedėjo Liongino Pakščio teigimu, naktį iš penktadienio į šeštadienį uostamiestį pasieks vakarų krypties vėjas, kuris į pajūrį atgins vėsių orų bangą.

Dėl to šeštadienį ir sekmadienį Klaipėdoje vyraus nepastoviai debesuoti, bet kur kas šaltesni orai nei penktadienį. Oro temperatūra dienomis sušils iki 8-11 laipsnių, o naktimis iki 5-8 laipsnių. Nors bus debesuota, tačiau, pasak L.Pakščio, lietaus tikimybė išliks nedidelė.

Jo duomenimis, kitos savaitės pradžioje Klaipėdoje orai turėtų dar labiau atvėsti. Dienomis oro temperatūra pakils iki 7-10 laipsnių, o naktimis iki 1-4 laipsnių šilumos.
Specialistas pabrėžė, jog tikėtis tikrojo atšilimo klaipėdiečiai gali tik birželio pabaigoje, tuomet, kai sušils vanduo Baltijos jūroje.

"Klaipėdoje orai priklauso nuo to, kokia vandens temperatūra jūroje. Šiuo metu ji tesiekia 5-7 laipsnius šilumos, dėl to oras yra vėsus. Kai jūra įšils iki 15-18 laipsnių, tuomet bus galima tikėtis vasariškos šilumos", - pabrėžė L.Pakštys.


Šiame straipsnyje: orai

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių