Savadarbiu triračiu motociklu - į Rusiją

Savaitgalį pajūrio pasieniečiai sulaikė du vyrus, Kuršių marių ledu savadarbe transporto priemone pažeidusius Lietuvos ir Rusijos valstybės sieną.

Šeštadienį popiet VSAT Pakrančių apsaugos rinktinės pareigūnai, stebėdami Kuršių marias radiolokacine įranga, užfiksavo objektą, kuris ledu iš Lietuvos įvažiavo į Rusijos teritoriją. Valstybės sienos pažeidėjas tuo metu buvo maždaug už  9 kilometrų nuo Nidos.

Į įvykio vietą nedelsiant buvo nusiųstas VSAT Pakrančių apsaugos rinktinės laivas ant oro pagalvės „Christina“. Jo įgula netrukus sulaikė iš Rusijos į Lietuvą grįžtančius pažeidėjus.

Paaiškėjo, kad du vyrai ledu važiavo savadarbe trirate transporto priemone, perdaryta iš motociklo. Prie jos buvo prikabintos rogės.

Pirminiais duomenimis, pažeidėjai - 53 ir 54 metų Mažeikių gyventojai - į kaimyninės šalies teritoriją jie buvo įvažiavę apie puskilometrį.

Sulaikytuosius ir jų savadarbę transporto priemonę VSAT pareigūnai pristatė į Neringos užkardą. Abu vyrai pasieniečiams paaiškino, jog vyko žvejoti ir valstybės sienos koordinates buvo įsivedę turėtoje navigacinėje įrangoje.

Nė vienas mažeikiškis neturėjo transporto priemonės registracijos dokumentų, todėl ji laikinai saugoma užkardoje.

Abiem vyrams pasieniečiai pradėjo administracinę teiseną už neteisėtą valstybės sienos pažeidimą dėl neatsargumo. Surinktą medžiagą pasieniečiai perduos Klaipėdos miesto apylinkės teismui. Už sienos pažeidimą dėl neatsargumo gresia baudos nuo 250 iki 500 litų.

Mažeikiškius po apklausos VSAT pareigūnai paleido.


Šiame straipsnyje: Kuršių mariospasienis

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių