Šaligatvius dengia ledas (papildyta)

Vyraujant permainingoms oro sąlygoms, pėstieji turėtų būtų ypač atsargūs. Kai kuriose vietose Šaligatviai ypač slidūs.

Įmonės „Klaipėdos želdiniai“ direktorius Gediminas Valašinas tvirtino, jog prasčiausia situacija M.Mažvydo alėjoje, kuri išklota klinkerio trinkelėmis. Vietomis slidūs ir šaligatviai miesto centre.

G.Valašino teigimu, šaligatvių valytojai darbą pradėjo apie 3-4 valandą. Iki ryto buvo nuvalyta didžioji dalis šaligatvių. Jie buvo tik valomi, bet ne barstomi.

„Barstyti nereikėjo, nes šaligatviai gerai nusivalė. Padėjo ir atlydys. Iš ryto nebuvo slidu. Kai kuriose vietose šaligatviai apledėjo, kai pradėjo lyti. Greičiausiai tam įtakos turėjo įšalas“, - dėstė G.Valašinas.

Įmonė „Klaipėdos želdiniai“ nusiskundimų dėl slidžių šaligatvių sulaukė ir miesto savivaldybės. Bendrovės išvažiavo jų barstyti.

„Darbus organizuosime pagal situaciją. Oro sąlygos sudėtingas. Jos keičiasi labai greitai. Pūgą pakeitė lietus, lietų - sniegas“, - tvirtino G.Valašinas.

Anot vadovo, sudėtinga situacija ir miegamuosiuose rajonuose. Nuvalyti jos technika trukdė kelkraščiuose sustatyti automobiliai. Kasti sniegą nuo jų teko rankomis.

Įmonė „Klaipėdos želdiniai“ pirmiausia valo šaligatvius, esančius miesto centre, pėsčiųjų takus, vietas, kur didžiausi žmonių srautai. Vėliau valomi šaligatviai miegamuosiuose rajonuose.

Greitosios pagalbos medikai šiandien į pagalbą skubėjo penkiems gatvėje paslydusiems susižalojusiems klaipėdiečiams. Jiems nustatytos rankų ir kojų traumos. Nukentėjusieji pristatyti į ligoninę.


Šiame straipsnyje: sniegas

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių