Rusnėje - cigarečių ir gintaro kontrabanda

Į Pagėgių pasieniečių surengtą pasalą Rusnės saloje pateko kontrabandinius rūkalus ir gintarą gabenę asmenys.

Šilutės rajone prie Skirvytės upės pasalą surengę VSAT Pagėgių rinktinės operatyvininkai, Specialiosios paskirties būrio ir Vileikių užkardos pasieniečiai antradienį vakare sulaikė automobilį „Opel Vectra“ vairavusį 32 metų Šilutės rajono gyventoją. 

Vyro mašinoje pasieniečiai aptiko keturias dėžes rusiškų cigarečių „Saint George Lights“, o ant upės kranto - dar šešias dėžes tokių pačių rūkalų bei dvi kuprines. Jas atidarę VSAT pareigūnai pamatė apie 36 kilogramus įvairaus dydžio gintaro gabalėlių, supakuotų į polietileno maišelius.

Visos rūkalų dėžės, iš viso 5 tūkst. pakelių cigarečių, buvo apvyniotos juoda polietileno plėvele ir lipnia juosta. Manoma, kad šios cigaretės ir gintaras Skirvyte, kuria eina siena su Rusija, buvo neteisėtai atplukdyti į Lietuvą.

Po kelių minučių kita VSAT pareigūnų grupė sustabdė per Atmatos tiltą iš salos išvažiuojantį automobilį „Peugeot 406“. Jį vairavo 41 metų tauragiškis. Kartu su juo vyko keleivis, 25 metų Šilutės rajono gyventojas.

Pirminiais duomenimis, šie asmenys gali būti susiję su kontrabandos gabenimu. Juos pasieniečiai, kaip ir vyrą, sulaikytą prie Skirvytės kranto, uždarė į areštinę.

Automobiliai, gintaras ir kontrabandiniai rūkalai laikinai saugomi Vileikių užkardoje. VSAT Pagėgių rinktinėje dėl kontrabandos bei neteisėto valstybės sienos perėjimo pradėtas ikiteisminis tyrimas.


Šiame straipsnyje: gintaro kontrabanda

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių