Rusas vežė 60 kg kontrabandinio gintaro

Klaipėdos teritorinės muitinės pareigūnai Panemunės kelio poste išaiškino atvejį, kuomet Rusijos pilietis paslėpęs automobilyje bandė į Lietuvą įvežti 60 kg gintaro, vertinamo daugiau nei 40 tūkst. litų.

Rusijos piliečio Z.M. vairuojamas automobilis „VW Passat“ iš Rusijos Federacijos į Panemunės kelio postą atvyko apie 17 val. Detaliai patikrinę automobilį muitinės pareigūnai degalų bake specialiai įrengtoje slėptuvėje aptiko 60 kg paslėpto gintaro.

Neteisėtai gabentas gintaras ir automobilis sulaikyti. Dėl šio įvykio Muitinės kriminalinės tarnybos Klaipėdos skyriuje pradėtas ikiteisminis tyrimas.

Šiais metais tai jau ne pirmas kartas kuomet neteisėtai į Lietuvą iš Rusijos Federacijos bandoma įvežti gintaro žaliavą ar gaminių iš jo. Liepos mėnesį taip pat Panemunės kelio poste išaiškintas atvejis, kuomet nelegaliai į Lietuvą bandyta įvežti 3,9 kg neapdirbtos gintaro žaliavos, 0,8 kg nešlifuotų gintaro raižinių bižuterijai gaminti ir 2,5 kg šlifuotų gintaro ruošinių jau paruoštų vėriniams verti, įvertintų daugiau nei 11 tūkst. litų.


Šiame straipsnyje: gintaro kontrabanda

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių