Rūkalai slėpti mašinos ratuose

Panemunės kelio poste Klaipėdos teritorinės muitinės Pažeidimų prevencijos skyriaus mobiliosios grupės pareigūnai krovininio automobilio priekabos ratuose aptiko per 6 tūkst. pakelių cigarečių, kurių vertė - beveik 23 tūkst. litų.

Ketvirtadienį, apie 13.30 val., į Panemunės kelio postą atvykusio Rusijos piliečio vairuojamą tuščią krovininį automobilį „Volvo" muitinės pareigūnai patikrino tankio matuokliu bei mobiliąją rentgeno kontrolės sistema.

Tikrinimo metu pareigūnai šešiuose automobilio priekabos ratuose aptiko paslėptų cigarečių „Saint George" su rusiškomis banderolėmis. Šis išaiškintas pažeidimas nustebino ir pareigūnus, nes paslėptos cigaretės nebuvo praradusios savo prekinės išvaizdos, nors buvo gabenamos važiuojančiuose transporto priemonės ratuose. Iš viso rasta  6270 pakelių cigarečių, kurių vertė - beveik 23 tūkst. litų.

Automobilis bei neteisėtai gabenti rūkalai sulaikyti, vairuotojui surašytas administracinio teisės pažeidimo protokolas.

Vos prieš savaitę Klaipėdos teritorinės muitinės mobiliosios grupės pareigūnams Klaipėdos mieste buvo įkliuvęs taip pat Rusijos pilietis, automobilyje „Opel Combo" gabenęs per 2 tūkst. pakelių įvairių rūšių cigarečių už daugiau nei 10 tūkst. litų.

Tąkart vairuotojas muitinės pareigūnams teigė apie automobilyje įrengtą slėptuvę nieko nežinojęs, nors detaliai patikrinus automobilį, jo dugne aptiktos slėptuvės, kuriose vyriškis gabeno 2620 pakelių cigarečių „Jin Ling", 25 pakelius „Prestige Slims Super Light" bei 50 pakelių cigarečių „Sobranie Classic Lights" su rusiškomis banderolėmis.

Už šį pažeidimą vairuotojui taip pat surašytas administracinio teisės pažeidimo protokolas, o automobilis ir tabako gaminiai - sulaikyti.


Šiame straipsnyje: kontrabandinės cigaretės

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių