R.Mockus: Mikos koncertas per Jūros šventę bus mokamas

Pirmadienį portalo forume viešėjo VšĮ "Jūros šventė" direktorius Remigijus Mockus.

Skaitytojai svečio klausė kokia šiemet bus Jūros šventė, kiek ji truks, kas joje koncertuos ir kodėl ji vyksta tik Klaipėdoje. Pateikiame R.Mockaus atsakymus į Jūsų pateiktus klausimus.

Kokiose vietose šiemet vyks Jūros šventė, ar tik senamiestyje, Kruizinių laivų terminale, Teatro ir Atgimimo aikštėse, pajūrį? O gal galvojama apie Jono kalnelį, Vasaros estradą ir kitas vietas? Supažindinkite su savo planais.

Daugelyje vietų, kurias jūs išvardinote Jūros šventės renginiai yra planuojami. Jono kalnelyje klasikinės muzikos koncertus rengti yra pareiškę Klaipėdos muzikinio teatro atlikėjai.

Kada bus aiški Jūros šventės programa ir išleistos programėlės?

Galutinę Jūros šventės 2010 programą tikimės turėti birželio mėnesį. Kai tik programa bus parengta, ji bus išspausdinta miesto dienraščiuose. Liepos mėnesį bus išleistas specialus leidinys.

Norėjau sužinoti, kaip yra ruošiamasi šiemetinei Jūros šventei? Žinant, kad praėjusiais metais vyko burlaivių regata, ar nebus nusivylimo klaipėdiečiams ir miesto svečiams jei Jūros šventė apsiribos tik mugėmis ir koncertais? Gal yra kažkokių naujų idėjų?

Žinant, kad didžiųjų burlaivių regatos vėl gali tekti laukti ne vienerius metus, nusivilti gal ir teks. Be tradicinių, jūsų paminėtų šventinių įvykių, kasmet stengiamasi išskirti tik šiems metams svarbius dalykus. Šiemet tai Karinių jūrų pajėgų 75-metis, Tarptautinė Kuršių marių regata, pučiamųjų orkestrų sąskrydis "Vario audros", vaikų piešinių konkursas "Mano šalis, mano miestas, mano jūra“

Iš Jūsų svetainės: " Aprobavimo grupės atrinkti renginiai finansuojami pačių pasiūlymų teikėjų lėšomis." O pasiūlymus būtina pateikti iki balandžio 30 d. Ar neatrodo juokingai? O kaip kiti renginiai, kuriuos finansuoja Jūros šventė (iš miesto ir rėmėjų surinktų lėšų)? Jokio konkurso dar nėra. Pernai buvo paskelbta per vėlai, kai realiai visi renginiai jau patvirtinti. Konkursas tik dėl akių. Kodėl taip yra? Natūraliai kyla korupcijos šešėlis.

Dėl besikeičiančių tradicinių renginių vietų funkcijų - Kruiziniame laivų terminale įsikūrė "Smiltynės perkėla", Teatro aikštėje pradedami pastato rekonstrukcijos darbai - iki balandžio mėnesio buvo sprendžiamas renginių poreikis. Kai tik programos projektas bus patvirtintas įstaigos  valdyboje, paaiškės kokioms paslaugom viešuosius pirkimus reikės surengti.

Ar Jūros šventė ir Laivu paradas yra kas nors bendro? Ar čia "Juros šventės" idėja?

Laivų parado idėja - ne VšĮ "Jūros šventė". Šį renginį organizuoja kita įstaiga.

Malonu, kai yra jūra savam mieste, bet jei jos nėra ir nėra galimybių pabūti prie jūros, ar negalvojat, kad perkėlus jūros nuotaikas į kitus miestus, daugiau žmonių padarytumėte nors šiek tie laimingesniais.

Visada Jūros šventės organizatorių tikslas būdavo ir yra Klaipėdos miesto šventę daryti išskirtinę per jūrinę tapatybę, todėl kažin ar eksportuoti klaipėdietišką išskirtinumą būtų tikslinga. Apsilankykite Jūros šventėse Klaipėdoje ir tapkite laimingais.

Ar Jūros šventė šiemet įsileis Muzikinio teatro projektus? Teko girdėti apie teatro norimą surengti muzikinį, ar net trijų parų maratoną Jono kalnelyje. Ką manote apie tai?

Labai norėčiau, kad toks sumanymas būtų pradėtas įgyvendinti. Jau 2 savaitės laukiame Muzikinio Teatro programos projekto. Tikiuosi kad, sulauksime.

Patikrintas teiginys: Pastaruosius metus prieš skelbiant renginių organizavimo konkursus Jūs jau žinote kas organizuos renginius. Esminis klausimas: kas tai korupcija? Nemokšiškumas? Apsileidimas? Ar kita?

Renginių organizatorių paslaugos, atsižvelgiant į poreikį, sąmatas, meninius ypatumus yra perkamos įvairiais būdais - konkurso, skelbiamų ar neskelbiamų derybų, kreipiantis į vieną atlikėją ar meno kolektyvą  ir t.t. Kas ir kokiu būdu dalyvauja renginių programoje apsprendžia konkrečiais metais atsiradęs poreikis.

Praėjusiais metais šventės dalyviai „parsivežė" salmonelių. Ar šiemet žadate griežčiau atrinkti maisto tiekėjus ir gamintojus?

Į šį klausimą tiksliau atsakytų Maisto ir veterinarijos tarnybos specialistai.

Kaip pavyko prisikalbinti atvykti Miką? Ar čia dar viena žiniasklaidos paleista antis, kad tas dainininkas dainuos nemokamai?

Koncertą organizuoja koncertinė firma "Medusa Concert" koncertas bus mokamas.

Laba diena, ar nemanote, kad Jūros šventę reikia išplėsti laike ir geografijoje, o tai dabar tiek pasiruošimo ir viskas per vieną savaitgalį?

Lietuvos respublikos Seimas yra paskelbęs, kad Jūros diena minima  paskutinįjį liepos savaitgalį. Dėl Jūros šventės laiko pratęsimo yra kalbėta. Gal tai bus ateityje.

Ar planuojate apmokestinti kai kuriuos Jūros šventės renginius?

Šiemet apmokestinti už rėmėjų lėšas organizuojamus renginius neplanuojame.

Jūros šventė uždirba, ar yra nuostolinga?

VšĮ "Jūros šventė" yra pelno nesiekiantis juridinis asmuo. Siekiama, kad, kaip ir normaliuose verslo santykiuose, išlaidos nebūtų didesnės nei pajamos

Ar nemanote, kad Jūros šventėje per mažai jūros? Nėra pramogų pasiplaukioti ir panašiai. Veiksmas vyksta Klaipėdos senamiestyje - koncertas, mugė.... o prie jūros nieko.

Sutinku, Jūros šventėje Jūros tikrai gali būti daug. Linkiu atrasti šventės metu įvykius, kurie jums įdomiausi.

Kiek kainuos alus per šventę?

Deja, alumi VšĮ "Jūros šventė" neprekiauja.


Šiame straipsnyje: Jūros šventėremigijus mockus

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių